Skip to main content

Hva skjer i høstferien, spør du? Nyt de etterlengtede fridagene med morsomme høstferieaktiviteter, som badeland, fjelltur og dyrepark.

Selv om sommeren er over og det går mot mørkere tider, er det noe å glede seg til: Høstferien! Her er oversikten over spreke uteaktiviteter og sosiale innesysler i Oslo.

Hva skjer  i Oslo?

Det er aldri langt mellom attraksjonene på Østlandet, enten du er ute etter fart og spenning eller mer rolige høstferietilbud.

For en dag med mye moro, bør du og familien dra til Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd. To mil sør for Oslo varer tivolisesongen til og med første uke i oktober, og hver lørdag hele måneden. La deg og dine bli skutt til værs med «Spaceshot», eller opplev hvordan «Speedmonster» presser dere inn i seteryggene.

Liker du høyder, men vil helst unngå høye hastigheter, er Oslo klatrepark midt i blinken. Der får hele familien morsomme utfordringer – og en god dose frisk luft. Velg mellom flere klatreløyper, eller svev over tretoppene i zipline. Parken holder åpent ut oktober.

Skulle værgudene ødelegge gleden av å være utendørs er det godt Oslo har flust av spennende museer. På Teknisk museum kan mor og far mimre om hvordan det var å vokse opp med analog radio og TV i svarthvitt, mens barna tester interaktive eksperimenter.

Frister det mer med biologi enn teknologi, er Oslo Reptilpark et naturlig punkt på listen over høstferieaktiviteter. Parken er åpen fra tirsdag til søndag, med altoppslukende show hver tirsdag der dyrene fores. Å se en pytonslange sluke maten hel er en opplevelse du sent vil glemme.

Badeland og dyrepark

Det er nok ikke bare barna som lengter etter lange dager på stranda og svømmeturer i sjøen. Selv om Frognerbadet er stengt for sesongen, holder andre badeanlegg åpent året rundt.

Drammensbadet er et av Norges største. Her kan hele familien fristes av ni basseng, tre boblebasseng, tre vannsklier, strømkanal og klatrevegg. Østfoldbadet i Askim er et godt alternativ hvis det blir langt å reise til Drammen.

Høstferien er dessuten en god anledning til å ta en litt lengre tur. Både små og mellomstore barn vil elske et besøk til Dyreparken i Kristiansand. Se dyrearter fra hele verden, før dere rusler gjennom Kardemommebyen og utforsker tårnet til Tobias. Kristiansand er en fire timers biltur fra Oslo, så legg gjerne inn en overnatting.

Utendørs høstferie med barna

Det er lite som kan måle seg med naturen om høsten. Pakk sekken, ta på gode klær og gå en tur i skog og mark. Gjør turen ekstra spennende med konkurranse om hvem som klarer å plukke mest bær eller sopp.

Les også: 3 av de vakreste campingturer i Norge

Vil dere til fjells? Her er noen forslag til toppturer som også barna kan bli med på.

Fjellturer rundt Oslo:

Gjør høstferieaktivitetene innendørs

På dager der været ikke tillater uteaktiviteter kan egne prosjekter være tingen: Lag pynt av det dere finner rundt hus og hytte, eller spikk figurer av vedkubber eller kvister. Og hva med å samle familien rundt stuebordet for å legge puslespill sammen? En annen mulighet er å børste støvet av brettspillene – og jobbe dere gjennom stabelen.

Ønsker du å spare penger til en litt lengre ferie? Sjekk hva hverdagsluksusen koster og kutt unødvendige kostnader. yA Brukskonto gir deg full oversikt over utgiftene.