Skip to main content

Faller det alltid noen ekstra varer ned på handlebåndet når du står i kassakø på butikken? En tjuekroning her og der er kanskje ikke mye penger, men over tid kan billige kjøp utgjøre store summer.

Her er noen tips til hvordan du kan spare penger på å kutte hverdagsluksusen.

Spar tusenvis på strømming

Venter du på en ny sesong av favorittserien på Netflix, men er samtidig i gang med en serie på HBO? Kanskje den nye krimserien på Viaplay også er av interesse? Ved å planlegge abonnementene kan du spare nesten 3 000 kroner årlig.

Med null bindingstid og én måneds oppsigelse kan du enkelt rullere mellom de ulike strømmetjenestene og spare gode penger. Velg for eksempel Netflix i mai, HBO gjennom sommeren, og Viaplay på høsten. Finn ut når filmene og seriene du venter på har premiere, og planlegg deretter.

Kullsyre koster

Liker du best å drikke noe som bruser til lunsjen? Kjøper du deg en flaske brus eller kullsyrevann hver arbeidsdag, koster det deg rundt 2 500 kroner i året.

Kjøp deg heller en kullsyremaskin for å ha på jobb. Kjøpesummen sparer du fort inn, og du kan drikke så mye boblevann du bare orker – for langt mindre penger.

Den kan også erstatte brusen hjemme, og da sparer du enda mer!

Spar 9 000 kroner på ti minutter

Nordmenn elsker kaffe – faktisk så mye at vi drikker nest mest kaffe i verden. Er du en av dem som hver morgen stopper innom en kaffesjappe på vei til jobb?

Gjør du dette før hver arbeidsdag, bruker du omtrent 9 000 kroner i året. Enda mer går med om du foretrekker en cappuccino med hasselnøttsirup heller enn den vanlige sorte kaffen.

Still vekkerklokka ti minutter tidligere, og lag deg kaffe som du tar med på turen.

Ikke la deg friste av tilbud

Har du noen gang dratt på shopping med en plan om å kjøpe én bukse, men kommet hjem med flere? 3 for 2-tilbud er overalt og lurer deg til å tro at du sparer penger, når du i virkeligheten bruker mer.

For husk! Én vare er alltid billigere enn to, uansett om du får den tredje gratis. Tilbud er skapt for å friste deg til å bruke mer enn planlagt.

Lag derfor en konkret handleliste før du går ut døra – og hold deg til den.

 

Har du lyst på en brukskonto i en bank som gir deg detaljert oversikt over forbruket ditt? yA Brukskonto har enkel oversikt i nettbanken, og gebyrfrie uttak. 

Opprett yA Brukskonto her!