Skip to main content

Skal du på ferie snart? Før du pakker kofferten og reiser avgårde, bør du vite hva som dekkes av reiseforsikringen. I disse 7 situasjonene er det nemlig lurt å vite hvilke erstatningskrav du har.

Betaler du mer enn halvparten av reisen til utlandet eller i Norge* med yA Kredittkort eller Resurs Gold, får du inkludert reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Erstatningssummene under gjelder dersom du har reiseforsikring gjennom yA Kredittkort eller Resurs Gold.

1. Du må avbestille turen

Skulle du eller en i reisefølget bli akutt syk eller skadet før avreise, vil avbestillingsforsikringen gi deg pengene tilbake.

Det forutsetter at du kan vise en legeerklæring som fastslår at sykdommen hindrer deg fra å reise.

2. Flyet blir forsinket eller kansellert

Sitter du fast på flyplassen? Om flyet ditt er forsinket kan du ha rett på mat, overnatting eller økonomisk erstatning fra flyselskapet ditt. Hos Forbrukerrådet kan du plotte inn reisen og hvor lang forsinkelsen er, så får du vite nøyaktig hva du har krav på.

3. Bagasjen din kommer ikke frem

Ferien får en dårlig start når du står flere timer foran bagasjebåndet – uten at kofferten dukker opp.

Får du ikke bagasjen innen 4 timer, dekker reiseforsikringen utgifter til det du trenger av klær og toalettsaker. Er kofferten tapt for godt, kan du få dekket reisegods inntil 150 000 kr, men beløpet kan ikke overstige bagasjens faktiske verdi.

4. Verdisakene dine blir stjålet

Reiseforsikringen kan gi deg erstatning hvis lange fingre har nappet til seg verdisaker som smykker eller kameraer.

Det krever imidlertid at du har passet godt på dem. Tyveri fra basseng og badestrender har begrenset erstatning til 5 000 kroner, sammenliknet med inntil 20 000 kroner for andre tilfeller. Glemmer du mobiltelefonen på en restaurant og den er borte når du kommer tilbake for å hente den, regnes det ikke som tyveri.

5. Du blir syk eller skadet

Blir du syk i utlandet, kan det fort bli dyrt. For eksempel koster et døgn på sykehus i USA fort 40 000 kroner! Heldigvis betaler reiseforsikringen sykehusopphold og besøk til lege eller tannlege om du blir akutt syk eller er ute for en ulykke.

Det er kanskje en mager trøst, men det gir deg i det minste én bekymring mindre om du skulle bli syk.

6. Du blir utsatt for kortsvindel

Redd for å bli svindlet? Som en tommelfingerregel bør du alltid betale med kredittkortet når du er på ferie. For det første er det ikke dine egne penger som forsvinner dersom du blir lurt. For det andre gir det deg flere rettigheter, og det blir lettere å ordne opp.

7. Du knuser telefonen din

Et uoppmerksomt øyeblikk er alt som skal til. Noen snubler over ledningen til mobiltelefonen din så den smeller i bakken. Eller noen setter seg på solbrillene dine.

Reiseforsikringen dekker skader du ikke selv er skyld i. Dette inkluderer blant annet naturskader, brannskader og transportskader. Er det andre som ødelegger eiendelene dine, får du også erstatning.

 

Skal du på ferie?

Bestill turen med et av våre kredittkort – og få gratis reise- og avbestillingsforsikring.

Bestill Resurs Gold her 

Bestill yA Kredittkort her

Resurs Gold: Eff. rente 26,25 %, 15 000 kr o/12 mnd, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

yA Kredittkort: Eff. rente 25,34 %, 15 000 kr o/12mnd, kostnad 1 853 kr, totalt 16 853 kr

 

*Er du på reise i Norge, vil også reiseforsikringen gjelde. Det er ikke kun utenlandsturer som blir dekket av forsikringen. Dagsturer vil bli dekket dersom du reiser med fly. Du er altså dekket for alle typer reiser, men ikke når du for eksempel skal på jobb, skole eller en tur på butikken. Les mer om hva reiseforsikringen med yA Kredittkort dekker.