Skip to main content

Refinansiering av gjeld er per definisjon å ta opp et lån, som du kan bruke til å betale ned annen gjeld. Det er flere fordeler med å refinansiere gjeld, spesielt om du har mange smålån og kredittkortgjeld.

Fordeler ved refinansiering:

  • Du får bedre oversikt over lånene og forfallsdatoer
  • Bedre rente på lånet
  • Færre gebyrer
  • Kun én faktura å forholde deg til

Lavere renter og utgifter

En av de viktigste fordelene ved refinansiering av gjeld, er at du får lavere rente og bedre vilkår på lånet, som gjør det billigere for deg.

Klarer du ikke betale tilbake kredittkortgjeld i tide, er renta på kredittkortgjeld ofte dobbelt så høy som renta du får ved å ta opp et forbrukslån. Så mye som hver fjerde husholdning i Norge sliter med gjeld på kredittkortet, ifølge tall fra Sifo. De vil med stor sannsynlighet spare mye på å søke om forbrukslån.

Renta på kredittkort ligger gjerne på 20-30 prosent om du betaler for sent, mens et yA forbrukslån har en nominell rente på i snitt 9 prosent.

Bedre oversikt over økonomien

En annen viktig fordel med å ta opp ett større lån, for å betale ned andre smålån og kredittkortgjeld, er at du får bedre oversikt over økonomien din. Du slipper å forholde deg til mer enn en betalingsfrist og unngår dyre gebyrer.

I tillegg har du kun én bank du må forholde deg til. Når du skal søke om forbrukslån og refinansiere andre lån vil det være banken du søker lån hos som tar seg av det praktiske. Hvis banken du kontakter ikke er imøtekommende, bør du velge en annen bank.

yA Forbrukslån – Ingen krav til sikkerhet

Har du flere kredittkort eller mindre lånebeløper hos mange banker, vil det mest sannsynlig lønne seg å ta opp et forbrukslån for å nedbetale de andre lånene. yA Forbrukslån har en nominell rente på i snitt 9 prosent, som er blant de aller laveste på markedet. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger, men vi stiller ingen krav til sikkerhet.

Ønsker du å refinansiere gjelden din og søke om et forbrukslån med svært gode betingelser? Les mer og søk forbrukslån i dag!

 

Låneeksempel: eff.rente 10,52 %, 95.000 kr, o/5 år, kostnad: 26 246 kr, Totalt: 121 246 kr.