Skip to main content

Med campingvogn eller bobil har du friheten til å se og oppleve så mye som mulig på norgesferien. Her er 3 campingturer som senker skuldrene dine – og tar pusten fra deg.

Både Sørlandet, Vestlandet og Nord-Norge har alle ingredienser for en idyllisk sommerferie, for barnefamilier så vel som eldre. Hvor vil du dra?

1. Vill natur og midnattssol i Nord-Norge

For mange som bor sør i landet, er Nord-Norge ukjent territorium. Kjenner du deg igjen? Da bør du vurdere å sette kurs nordover med campingvogna eller bobilen denne sommeren. Ja, turen opp er lang – men den er verdt det.

Kjører du sørfra, rekker du å oppleve mye på veien. Kystriksveien er kåret til en av verdens vakreste reiseruter av National Geographic. Langs den finner du severdigheter som Leka, Torghatten, De syv søstre og Svartisen. 33 km sør for Bodø kan du oppleve Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm.

Noe av det mest storslåtte Nord-Norge har å by på er Lofoten og Vesterålen. Nede ved det blå havet, i ly av spisse tinder, ligger steder som Svolvær, Reine og Henningsvær. Fra 28. mai til 14. juli er det midnattssol her, noe som i seg selv er en opplevelse. Her finner du en oversikt over når det er midnattssol (visitnorway.no). Kjører du helt til Nordkapp, varer de lyse nettene til 29. juli.

Les også: Kjøpsguide – Hvilken bobil passer deg?

Naturen gir deg minner du ikke glemmer. Dra på hvalsafari, padle kajakk, speid etter havørn – og ikke minst, ta med kameraet på en spasertur i den ville og vakre naturen. Campingplasser og feriesentre er det mange av. Og når du først er i nord er det verdt å flytte ut av campingvogna og inn i en rorbu minst én av nettene. Det hører med!

2. Strender og familieglede på Sørlandet

Er du på jakt etter en ferie der du kan ta livet med ro og nyte hver eneste dag? Med sommerperler som Kragerø, Risør og Lillesand er Sørlandet stedet for deg.

Langs vakre strender og badevennlige Skagerrak kan du overnatte på Norges beste campingplasser, som Kristiansand Feriesenter, Skottevik Feriesenter i Lillesand og Moysand Familiesenter i Grimstad. Slapp av på solsenga med en god bok, gå tur langs sjøen eller finn frem fotballen og badmintonsettet.

Men det er ikke bare skjærgårder og campingplasser som gjør Sørlandet til en god destinasjon på campingferien. Har du barn med på turen, finner du garantert underholdning også til dem.

Les også: Aktiviteter for årets campingferie

Start eller avslutt ferien i Bø, og få fart og spenning i vannparken Bø Sommarland. Kanskje klarer barna å overtale mamma eller pappa til å kaste seg utfor i Magasuget? I Dyreparken i Kristiansand kan du møte både løver, Julius og Kaptein Sabeltann – en sikker vinner for alle aldersgrupper.

3. Fra fjord til fjell på Vestlandet

Hardanger blomsterDet langstrakte Vestlandet er fullt av kontraster. Legger du campingferien hit, kan du oppleve både surfing på finkornede sandstrender og snøballkrig på toppen av majestetiske fjell.

Turens første etappe er Nordsjøvegen, og starter i for eksempel Egersund eller Flekkefjord. Derfra kjører du nordover mot Stavanger og videre til Haugesund. Langs veien ligger opplevelsene som perler på en snor, og du bør sette av god tid til å stoppe på steder som Solastranden, Kongeparken og Vikinggarden.

Vel fremme i Haugesund bør du svinge innom sommerparadiset Skudeneshavn på ytterspissen av Karmøy, eller fortsette videre til Etne – som kan by på fjord, fjell og foss. Her kan du tilbringe en natt eller to, før ferden fortsetter videre mot Odda.

Sør for Odda må du få med deg Låtefossen, en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Derfra bærer ferden videre gjennom grønne og skjønne Hardanger, på en nasjonal turistvei som går innom steder som Kinsarvik, Utne, Tørvikbygd og Steindalsfossen – før den ender i Granvin. Det er også fint å ta et pust i bakken på campingplasser i Voss eller Norheimsund.

Vil du virkelig få mest mulig ut av ferien? Sett kursen mot fylkesgrensa til Sogn og Fjordane. Her blomstrer trær og planter langs de blå fjordene, omkranset av fjell som fortsatt har hvite topper.

Kjøreturen fra Aurlandsvangen til Lærdalsøyri er noe du ikke bør gå glipp av, og er en verdig avslutning på campingturen. Den går nemlig over Aurlandsfjellet, med sine frodige lier og bratte stigninger. Sliter du deg opp bakkene, får du belønningen: En eventyrlig utsikt over fjorder som svinger seg mellom skulpterte fjell. Dette er Norge slik du bare har sett det på postkort.

Drømmer du om campingferie i sommer? Med yA Caravanlån kan du kjøpe campingvogn eller bobil – søk yA Caravanlån i dag! Du får raskt svar og pengene før du gjør et eventuelt kjøp.

Låneeksempel: eff.rente 7,36%, 150.000,- o/5år. Kostnad: 28.725, Totalt 178.725