Skip to main content

Hva skjer i høstferien, spør du? Nyt de etterlengtede fridagene med morsomme høstferieaktiviteter, som badeland, fjelltur og museumsbesøk.

Selv om sommeren er over og det går mot mørkere tider, er det noe å glede seg til: Høstferien! Her er oversikten over spreke uteaktiviteter og sosiale innesysler i Trondheim.

Hva skjer i Trondheim?

Finn frem badeklærne for en dag i Pirbadet, Norges største innendørs badeanlegg. Her ligger alt samlet i ett stort rom: Bølgebasseng, barnebasseng, idrettsbasseng, sklier, klatrevegg og stupetårn. Pirbadet er åpent hver dag.

Rush Trampolinepark arrangerer trampolinecamp i høstferien. Her får barna fem dager de kan øve på triks og spille basket- og kanonball på trampolinebanen.

Er du på utkikk etter et kult museum? Ta turen til Rockheim – det nasjonale museet for pop og rock. Bli servert norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag, innta scenen som sanger, lær å spille gitar og prøv deg som DJ.

For de som lar seg fascinere av kroppen, anbefales det virkelig å ta turen innom Vitenskapsmuseet. Dette er en unik utstilling som har blitt besøkt av over 44 millioner mennesker i 115 byer. Utstillingen viser menneskets organer og funksjoner, bevart gjennom en spesiell teknikk kalt plastinering. Siste dag av utstillingen er 8. oktober.

Fjellturer rundt Trondheim

Med en værmelding som viser strålende sol og temperaturer som hører sommeren til, så er det bare å komme seg ut i naturen.

Her er noen anbefalte fjellturer :

Se flere turforslag i Trøndelag på ut.no.

Les også: 3 vakre campingturer i Norge

Gjør høstferieaktivitetene innendørs

Selv om det er spådd finvær en tid fremover, er Trøndelag kjent for raske væromslag.

På dager der været ikke tillater uteaktiviteter kan egne prosjekter være tingen:

Lag pynt av det dere finner rundt hus og hytte, eller spikk figurer av vedkubber eller kvister. Og hva med å samle familien rundt stuebordet for å legge puslespill sammen? En annen mulighet er å børste støvet av brettspillene – og jobbe dere gjennom stabelen.

Ønsker du å reise på en litt lengre ferie? Sjekk hva hverdagsluksusen koster og kutt unødvendige kostnader. yA Brukskonto gir deg full oversikt over utgiftene.