Skip to main content

Vurderer du å pusse opp, men er usikker på hvilket nivå du skal legge deg på? Enten du ønsker synlige resultater raskt, bruke minst mulig, få størst verdiøkning eller vil ha en totalrenovering – vi gir deg tipsene for at du skal lykkes.

Før du begynner

Før du setter i gang med oppussingen er du nødt til å planlegge godt. Finn ut hva som er formålet med oppussingen, hvor mye du ønsker å bruke, og hva du vil ha fokus på. Husk å ha søknader og dokumentasjon i orden før du setter i gang renoveringen.

1. Prisbesparende oppussing

Mange benytter seg av pakketilbud, men dette kan bli veldig dyrt og er ikke alltid et godt tilbud. Få tilbud fra hver enkelt håndverker med hver sin prissetting, så kan du velge løsningen som lønner seg best.

Ulempen med å velge ulike leverandører for de ulike jobbene, er at du må planlegge godt og forvente at det tar litt tid.  Er du usikker på organiseringen kan det være lurt å leie inn en fagperson med spesialkompetanse på dette.

Det finnes flere raske løsninger hvis du vil spare tid og penger:

 • Maling og utstyr: Lag lister for hva du trenger av maling og utstyr på forhånd så går arbeidet kjapt og effektivt.
 • Test malingen før du kjøper, og regn ut hvor mye du trenger.
 • Spraymal eller mal flisene på bad og kjøkken. Undersøk hvilke produkter som kan brukes for dine fliser og sett deg godt inn i hvordan arbeidet skal utføres.
 • Bytt fronter og knotter på skapdører for et helt nytt utrykk!

2. Verdiøkende oppussing

Skal du selge boligen din, vil ofte enkel oppussing være det som lønner seg. Prioriter behandling av vegger og gulv med maling og sliping. Dette vil løfte helhetsinntrykket.

Bruk også litt penger på styling med fokus på å skape et helhetlig inntrykk før visning.

Les også: Selge bolig? Tips til oppussing som lønner seg

Har du imidlertid tenkt til å bli boende en stund før salg kan det være lurt å investere litt ekstra i oppussingen:

 • Tekniske forhold: oppdater strømanlegg og rør hvis dette er gammelt.
 • Ved å lage en utleiedel vil dette øke verdien på boligen din.
 • Puss opp bad og kjøkken – Velg etter egen smak, men tenk også på fremtidig salg!
 • En balkong vil heve prisen på boligen din, men det er mange faktorer som skal stemme – sol, størrelse, utsikt og støy vil ha innvirkning på verdiøkningen.

3. Langsiktig og helhetlig oppussing

Generelt kan det gjøres både små eller store grep for å skape trivsel i hjemmet. Blir det for dyrt å kjøpe bolig med de skyhøye boligprisene om dagen kan oppussing være et bra alternativ.

 • Spraymaling er veldig lettvint å bruke hvis møbler eller gjenstander trenger en makeover. Da får gamle gjenstander nytt uttrykk og et helt nytt liv!
 • Bruker du lyse farger på vegger og tekstiler vil rom virke mye større og luftigere.
 • Farger på vegger eller tapetsering gir et mer personlig preg.
 • Integrert belysning gir et helhetlig og harmonisk inntrykk.

Les også: Tidløs oppussing som ikke går av moten

Velg materialer og løsninger som passer til din bolig, men tenk også på fremtidig salg. Oppussing koster ofte en del, men riktig oppussing kan gi boligen en verdistigning som gjør at du kommer positivt ut av det.

Hos oss kan du søke om yA Oppussingslån, som er et skreddersydd forbrukslån. Du ta oppussingslån fra 25 000 til 500 000 uten sikkerhet.

Låneeksempel:  eff.rente 16,7 %, 65.000, o/5 år, kostnad: 28.908, Totalt: 93.908