Skip to main content

Skal du selge bolig, og vil ha litt større gevinst? Da kan det lønne seg å finne frem verktøykassa og ta fatt på et lite oppussingsprosjekt.

Men før du river ned badet eller kjøkkenet, noter deg at du bør ikke legge penger i store oppussingsprosjekter før du selger. Boligkjøperens drømmebolig ser ikke nødvendigvis ut som din, så ikke forvent at kjøperens ideer er i harmoni med dine egne løsninger.

Konsentrer deg om helhetsinntrykket

De mest lønnsomme investeringene finner du i små, enkle prosjekter som løfter helhetsinntrykket.

Folk kjøper bolig med magefølelsen. Selv om et løst dørhåndtak på soverommet ikke har så mye å si i det store og hele, kan det gjøre kjøperen usikker på om større ting også er på halv tolv. Det samme gjelder andre synlige småfeil, som manglende fuging på badet, hull i veggen i gangen eller løse skapdører på kjøkkenet.

Gi et godt førsteinntrykk

Skal du gi et godt helhetsinntrykk må du starte med førsteinntrykket. Det første dine potensielle kjøpere får se er uteområdet og eksteriøret, og det kan være smart å sørge for at de blir møtt av noe som gir dem et smil rundt munnen. Starter visningen dårlig, skal det litt til for å redde seg inn igjen.

Et malingsstrøk på en sliten kledning kan gjøre boligen penere, og vitner også om godt vedlikehold – maling beskytter nemlig kledningen mot råte.

Stygge takheller og gamle vinduer kan også byttes ut – og plutselig blir det vanskelig å se om huset er bygd i 1970 eller 2010.

Fikse slitte overflater

Slitte og utdaterte vegger og gulvbelegg trekker ned helhetsinntrykket, og med det også verdien på boligen. Om du maler over veggene, tapetserer på nytt eller bytter ut nedtråkket gulvbelegg, får du rommet til å se nytt og moderne ut.

Et godt tips er å velge lyse og nøytrale farger på både vegger og interiør. Blir stilen for langt unna kjøperens stil, blir det vanskeligere å forestille seg sitt nye hjem med egne møbler. Med lyse farger skaper du også en større romfølelse.

Skal du pusse opp før du selger boligen din? Med enkle grep kan boligen få en høyere verdi. Med et yA Oppussingslån kan du få hjelp til å komme i gang.

Søk oppussingsslån her!

Låneeksempel:  eff.rente 16,7 %, 65.000, o/5 år, kostnad: 28.908, Totalt: 93.908