Skip to main content

Hvis du handler utenom sesong kan du spare mye penger. Planlegger du godt, kan du gjøre gode kjøp hver måned. Nøkkelen er å få med seg gode tilbud ved å planlegge hva du trenger et år i forveien. Vi gir deg oversikten over når du kan gjøre de beste kjøpene måned for måned.

Det store vintersalget

I januar begynner det store nyttårssalget. Da blir sesongvarer og utgåtte modeller solgt til reduserte priser. I denne perioden kan du gjøre smarte kupp på blant annet klær, sko, skiutstyr, julevarer og elektronikk. Planlegger du en helgetur til europeiske storbyer vil det være billigst å reise i januar, og du vil få mest for pengene.

I februar hvert år arrangeres Mammutsalget, som er Norges største boksalg. Salget varer litt over en uke, og du kan få tak i bøker med opptil 80 prosent rabatt.

Gjør et kupp i påsken

I mars og april, spesielt i ukene før påske kan du gjøre gode kjøp på vintersportsutstyr. Sportskjedene selger ski, skøyter, ullundertøy og jakker til reduserte priser for å gjøre plass til vår- og sommervarene som skal selges etter påske. Når påsken er over kan du hamstre påskegodteri og påskevarer.

Når vintersesongen er over i april ønsker butikkene å kvitte seg med utstyr og produkter man trenger når det er kaldt. Hvis du er ute etter å oppgradere ovnene i huset kan dette være rett tidspunkt å slå til. Du kan også få kjøpt vinterdekk til 30-50 prosent rabatt.

Reis på ferie før sommerferien

Charterturer har lave priser i mai, og det er penger å spare på å ta sommerferien tidlig. Du finner et hav av restplasser til gode priser. Kjøp reisen med kredittkort og du har reiseforsikring inkludert.

Les også: New York, London og Paris – Når er det salg?

I fellesferien er det billigst å fly innlands. Norske byhoteller er også på sitt billigste i juli, bortsett fra i Kristiansand, hvor hotellrommene ofte er på sitt dyreste denne måneden.

I løpet av sommeren er det ofte en rekke kampanjer på hvitevarer. Det kan det være en lurt å ta en tur innom elektronikkbutikken i fellesferien for å gjøre et bra kupp. Har du planer om å binde strømmen i løpet av året, er det lurt sjekke ut dette i juni eller juli. Da er strømmen billigst.

Høsten nærmer seg

I august nærmer sommersesongen seg slutten og hvis været er dårlig, vil hagemøbelsalget slå ut for fullt. Da kan det være lurt å kjøpe inn hagemøbler til neste sommer. Følg også med på tilbud på grillutstyr. I august kan du også sikre deg gode kjøp i klesbutikkene. Både klær og sko er på salg for å gjøre plass til vintersortimentet. Rett før skolestart har de fleste bokhandlere salg, og det kan være lurt å hamstre blant annet skrivebøker, permer og sekker.

I september vil du få kjøpt sykler og sykkelutstyr på salg. Da kvitter sportsbutikker seg med årets modeller og gjør klar butikken for skisesongen. I oktober frem mot høstferien skrur fornøyelsesparker og attraksjonene ned prisene. Attraksjonene er i stor grad de samme som om sommeren, men du opplever mindre folkemengder og kø ved hver karusell.

Vinter og romjulssalg

Du kan spare mye på å kjøpe Halloween-pynt i november. Rett etter 31. oktober kan du sikre deg neste års Halloween-feiring for en betydelig lavere pris hvis du planlegger litt. På Black Friday (i år 25. november) får du alt fra elektronikk til klær og sko til nedsatte priser i butikker og på nettet. Denne fredagen betegnes som startskuddet på julehandelen, og hvis du er på riktig sted til riktig tid, kan du gjøre store kupp.

Mange elektronikkjeder kjører store romjulssalg. Disse kan ofte strekke seg ut i januar, men vær tidlig ute, de beste varene går først. Etter nyttår får du mulighet til kjøpe deg det du ikke fikk til jul, til reduserte priser. Du finner ofte billige flybilletter til destinasjoner som Los Angeles, New York og Miami i desember. Da kan det være lurt å planlegge neste års ferie.

Les også: Når er det sesongsalg?

Ønsker du å spare enda mer penger på kjøp du gjør ofte? Med yA Kredittkort får du rabatt på en rekke kjøp og kan velge din egen rabatt. Du får også inkludert reiseforsikring. Les mer om fordelene med yA Kredittkort her!