Skip to main content

New York, Paris og London har alltid vært populære reisemål for shopping. Disse tre storbyene tilbyr noe for enhver smak og planlegger du turen litt ekstra kan du gjøre de virkelig store kuppene. Byene har nemlig storsalg du ikke bør gå glipp av.

New York – Black Friday

Morsdag, Valentine’s Day, Back-to-School, Halloween og 4th of July er alle anledninger for salg i New York. Noen kjente butikker har salg til faste tider hvert år, så skal du gjøre et kupp på noe spesielt, som brudekjole eller skinnjakker, bør du undersøke litt på forhånd. NewMag.com har laget en årsoversikt over butikker med salg du bør sjekke ut.

Skal du gjøre de virkelig store kuppene er Black Friday dagen du bør være i byen. Dagen etter Thanksgiving står butikkene i New York og resten av USA på hodet. Black Friday er den største salgsdagen i året og priser settes gjerne ned med 80 prosent. Teknologi, som mobiltelefoner, nettbrett, TV’er og klær er blant varene det går mest av.

Butikkene har annonserer med «lokketilbud», der noen bestemte varer selges til ekstremt lave priser. Butikkene åpner gjerne 03:00 og køene er lange for å få tak i de virkelig gode kuppene. Er du klar for å bruke albuer og presse deg frem når dørene åpner, er kuppet du ender opp med verdt det.

Paris – Salg kun 2 ganger i året

Visste du at salg i Frankriket er regulert av staten? Kun to ganger i året har butikkene i Paris og andre store byer salg. Som regel starter salgene i begynnelsen av januar og i slutten av juni. Den nøyaktige datoen salget starter blir annonsert når salget nærmer seg og varer i fem eller seks uker.

I år var sommersalget fra 22. juni til 2. august. Vintersalget har ikke blitt annonsert enda.

På grunn av dårlige økonomiske tider, så melder GoParis.about.com at regjeringen har sett litt mellom fingrene og latt butikker ha uoffisielle salg. Disse salgene blir ikke annonsert, så se bare etter salgsskilt utenfor butikken, dersom du er på besøk i byen.

London – Boxing Day Sales i romjulen

London har alltid vært et reisemål for den shoppeglade og du kan gjøre gode kupp året rundt, men ønsker du å få mest ut av pengene er det ingen tvil om når du bør dra. 2. juledag braker det engelskmennene kaller Boxing Day Sales løs og da snakker vi skikkelig salg.

Boxing Dag sales kan på mange måter sammenlignes med Black Friday i USA. Mange butikker åpner svært tidlig og store butikker har lange køer, så møt opp tidlig om du skal ha noe spesielt. De virkelig store kuppene går først og vær klar for litt knuffing. Salget er i utgangspunktet kun 2. juledag, men mange butikker har utvidet konseptet og har gode tilbud hver dag frem mot nyttår.

Skal du ut å reise? Les om hvorfor bruke kredittkort på ferie og andre gode tips i bloggen. Og husk, med yA Kredittkort har du reiseforsikring inkludert.