Skip to main content

Har du følelsen av at det er salg hele året? Det er du ikke alene om. Det er imidlertid slik at ulike produkter er på salg til forskjellige tider. Vi gir deg oversikt over når sesongsalgene starter og hva som er på salg.

 

Gjør gode kupp om sommeren

Noen butikker starter med sommersalg allerede i juni, men normalt ruller sommersalget i gang i starten av juli. Da kan du gjøre mange gode kjøp, spesielt på klær og sko. Mange butikker har opptil 70% rabatt. Husk at klær går av moten, så det kan være lurt å kjøpe plagg som er tidløse og kan brukes også neste sesong.

De fleste bokhandlere har skolestartsalg i august. Er du student eller har barn i skolealder kan det være lurt å hamstre skrivebøker, permer, sekker, penner og andre kontorsaker i denne perioden.

Høsten nærmer seg

Når sommeren er på hell starter høstsalget med mange gode tilbud på hagemøbler, hageplanter og annet hageutstyr. Ved å planlegge neste års sommerhage med nye møbler og flotte planter allerede når høstsalget starter, kan du spare mye.

Høstsalget byr ikke kun på rabatter til hagen din, men også på turutstyr som sekker, fjellsko, telt og soveposer. Salg av sykler begynner også i denne perioden. Et lite tips er å vente til Birkebeinerrittet er over. Da kan det hende du finner enda bedre priser på sykkel til deg selv eller andre i familien.

Det store romjulsalget

De fleste butikkene starter romjulsalget så fort som mulig etter julaften, som regel tredje juledag. Det er salg på nesten alle slags varer – klær, bøker, sko og mobiltelefoner. For deg som liker å planlegge ekstra godt og har energi igjen etter romjulen, får du julepapir, julepynt og julekort nesten gratis i mange butikker. Kanskje finner du noen julegaver til neste års jul også?

Når starter vintersalget?

Vintersalget begynner i januar og kalles derfor for januarsalg. Salget varer som regel frem til mars eller påske. Butikkene gjør seg klare til sommersesongen og vil kvitte seg med fjorårets modeller av vinterutstyr.

I denne perioden kan du gjøre smarte kupp på blant annet vinterklær, skiutstyr, yttertøy, sko, hvitevarer og elektronikk. Pass på å være tidlig i butikkene når salget starter, da de beste skiene og de fineste vinterjakkene går først.

 

Du kan spare mye penger på ulike salg hele året, men finn ut hva du faktisk trenger før du tar handleturen. Det er lett å la seg rive med av alle salgene. Bruk litt tid før du bestemmer deg for hva du skal ha. Da slipper du å sitte igjen med impulskjøp som ender opp som støvsamlere i garasjen.

God handletur!