Skip to main content

Nordmenn elsker å være på sjøen om sommeren og mange drømmer om egen båt. Vurderer du å selge? Her er tipsene som gjør at båten din skiller seg ut blant annonsene på bruktmarkedet.

Mer enn 4500 båter ligger ute for salg på Finn.no per mars 2017. Våren nærmer seg, og drømmen om livet på sjøen våkner. Men kanskje får du ikke brukt båten selv? Eller prøver du å få napp på en som er litt større og flottere? Da bør du selge nå.

Ta en overhaling av skrog og motor

Mange irriterende småfeil kan ta bort gleden av den nye båten. Dette vet båtkjøperne, og de bruker gjerne sjekklister for kjøp av bruktbåt når de vurderer ulike alternativer. Derfor gjør du lurt i å gi skrog og motor en service. Sørg for at du får kvitteringer og dokumentasjon på arbeidet, slik at du kan vise at alt er som det skal.

Vissheten om at kjøperen slipper motorhavari midt ute på sjøen kan være nok til å overbevise han eller hun om å kjøpe fra nettopp deg.

Les også: Råd for en vellykket båtferie

Skill deg ut med en blank og flott båt

Båtkjøperne forestiller seg glitrende sommeridyll når de leter etter drømmebåten. Saltflekker og falmet dekor passer ikke inn i det bildet.

Vekk oppmerksomheten – og båtdrømmen – med en velstelt båt i salgsannonsen. Ta et skippertak med svamp og vaskemiddel, så får du båten til å skinne som ny.

  • Rengjør båten. Ikke overlat vårrengjøringen til neste eier. Det trenger nemlig ikke å ta så lang tid. Følg vår guide til vårrengjøring av båten, og du får både lagt på ny grunning, fjernet alger og misfarging i vannlinjen.
  • Puss fenderlistene. Etter mange år med dunking mot brygger og sol som tørker gummien, kan fenderlistene ha sett bedre dager. Selv om tørket og matt gummi ikke kan reddes, slipper du å bytte ut fenderlistene. Skrubb fenderlistene med aceton – det smelter bort den tørre gummien, og til slutt har du skrubbet deg ned til et friskt lag.
  • Skift ut dekoren. Er båtdekoren blitt oppskrapt eller falmet? Fjern påklistret dekor med varmluftpistol, og skrap forsiktig med en plast-sikling slik at du ikke skader båten. Vask bort lim og fett, og legg på ny dekor.

Disse rengjøringstipsene gjelder først og fremst båter av plastmaterialer.

Les også: Tips til vårrengjøring av båten

På jakt etter ny båt? Med et båtlån fra yA Bank kan du få opp til 500 000 kroner. Søk Båtlån hos yA Bank!