Skip to main content

Det er mye du kan gjøre for å skape en hyggelig ferie, uansett om du er alene eller har med barn på turen. Her er tipsene du trenger for en vellykket båtferie.

Planlegg først
Planlegging er en viktig suksessfaktor for en vellykket ferie, og er en aktivitet som hele familien eller turlaget bør være med på. Med godt utstyr, riktige klær, nok inneaktiviteter og god planlegging kan også regnværsdagene bli en positiv opplevelse.

Å holde orden er minst like viktig. De fleste som har prøvd seg på båtferie, vet at det fort blir mye rot. Som ansvarlig om bord må du huske å gi alle en sikkerhetsbrief før avreise – Hvor er brannslukningsutstyret, ekstra redningsvester og sikkerhetsutstyr?

Følg med på været
Planlegg turen etter været. Da blir det enklere å bytte havn i tide eller forberede nedbørsdagene. Du bør uansett ta med regntøy til alle. Skikkelige klær er et must på sjøen, uansett hva slags båt du har. Koffert har ingenting i en båt å gjøre – det samme gjelder paraplyer. Du bør sørge for å pakke utstyret i bag eller i sekk.

Husk å pakke solkrem – solen blir ekstra sterk på sjøen, og lyset reflekteres også fra sjøen når det er overskyet. Derfor kan det være lurt med solbriller som er polaroidiserte. Disse filtrerer vekk de sterkeste refleksene.

Aktiviteter for både sol og regndagene
Finn ut om det er kino, museer, kunstutstillinger, teaterstykker eller andre kulturaktiviteter som er åpent i nærheten av havnene du ligger i. Regnværsdager er den perfekte anledningen for sosiale aktiviteter under dekk. Når var sist du spilte brettspill, kort eller andre familieleker?

Fisketur er som kjent best når det regner. Da er fisken ofte mer bitevillig, og været mindre viktig når du står der med fiskestang i hånda. Bading og turer på stranda slår aldri feil. Sjekk ut tilgangen på badeanlegg eller lekeland for barna i nærområdet.

Vær på utkikk etter gjestehavner og uthavner
Vår langstrakte kyst har utallige gjestehavner, og de fleste har brukbar standard. Du bør forvente at havnene kan by på vaskemaskin, dusjer og toaletter. Den beste oversikten over aktuelle gjestehavner tilbys ofte fra turistkontorene i området, eller du kan lese mer på Visit Norway her.

Det er i uthavnen du virkelig får smakt på essensen av båtlivet, og kan nyte alle klisjeene. Du kjenner sikkert ditt eget nærområde godt. Tenk på gleden av å oppdage alle perlene på flere ukjente steder. Her finnes det garantert noe for en hver smak, og utehavnloffing kan trygt anbefales hvis de mest populære stedene er overfylte.

Finansiering med båtlån
Drømmer du om å ta med familien på båtferie i sommer, men mangler finansiering? Med et skreddersydd yA Båtlån kan du låne opp til 500.000 kr.

Låneeksempel: eff.rente 7,36%, 150.000,- o/5år. Kostnad: 28.725 kr, totalt 178.725 kr.

Vi ønsker deg god sommer og god reise!