Skip to main content

Går du med tanker om å selge huset eller leiligheten snart, eller vil du bare ligge litt i forkant slik at boligen blir mer salgbar når den dagen kommer?

Det er uansett smart å holde ved like det mest kostbare man eier, som jo for de fleste er nettopp boligen.

Noe oppgradering kan gi en pen verdistigning, men det er ikke alt du kan regne med å få igjen når du selger. Dette er oppussingen du bør prioritere før du skal selge.

Utsiden – gi et godt førsteinntrykk

En fasade som ser sliten og dårlig vedlikeholdt ut, er ikke det første potensielle kjøpere bør møte når de kommer på visning.

Mal kledningen om det er lenge siden sist, det samme gjelder rekkverk. Skift ut vinduer hvis de er gamle og punkterte. Vask uteplassen og rydd opp i hagen. Er det overgrodd og ustelt ute, har du allerede her gitt interessentene en dårlig følelse for resten av huset.

Frisk opp gulv og vegger

Overflateoppussing er billig og raskt å gjennomføre. Mye av det kan du enkelt gjøre selv. Maling av vegger og tak i oppholdsrom er noe av det første du bør prioritere.

Velger du lyse og nøytrale farger, får det rommet til å se større ut, og det blir lettere for potensielle kjøpere å forestille seg hvordan det blir med deres egne møbler og stil. Husk å sparkle over hull og ujevnheter i veggene.

Bytt ut slitne gulvbelegg og vegg til vegg-tepper med ny parkett. Det er en rask og rimelig måte å få hentet et rom til riktig tidsalder. Å male eller skifte ut lister, karmer og dørterskler er også noe som går forholdsvis raskt og gjør at boligen din tar seg utrolig mye bedre ut.

Les også: Slik får du mest opp av oppussingsbudsjettet

Enkle oppgraderinger på kjøkken

Større oppussingsprosjekter som bad og kjøkken er kostbart, og går du for full oppussing her kan du ikke regne med å få pengene igjen. Det er heller ikke sikkert de potensielle kjøperne deler din smak. Vurder heller rimeligere oppgraderinger.

Har du et kjøkken av god kvalitet, men som ser utdatert ut, kan det være lurt å male det. Et ekstra jevnt resultat får du med spraylakkering, noe flere firmaer har spesialisert seg på. Er det ingen slike firmaer i nærheten der du bor, kan du faktisk få jobben gjort hos et billakkeringsverksted.

Les også: Tips til tidløs oppussing

Å bytte benkeplate kan også løfte inntrykket uten at det koster for mye. Det samme gjelder knotter og håndtak på innredningen. En ny glassplate på veggen mellom benken og overskapene er med på å gjøre kjøkkenet freshere.

Skal du pusse opp før du selger boligen din? Du kan øke verdien på boligen med enkle grep. Et yA Oppussingslån gir deg hjelp til å komme i gang.

Låneeksempel:  eff.rente 16,7 %, 65.000, o/5 år, kostnad: 28.908, Totalt: 93.908