Skip to main content

Julen er over og butikkene florerer av salg og tilbud. Vi nordmenn elsker salg – men det er fort gjort å bli lurt av tilbudene. For å unngå å kjøpe noe som ikke er et godt tilbud, bør du ta noen forhåndsregler – vi gir deg tipsene!

1.Planlegg og prioritér

Januar er måneden med de beste salgene og tiden for å gjøre gode kjøp på alt fra klær, sko, skiutstyr, julevarer, sko, sportsutstyr, hvitevarer og elektronikk. For å få mest ut av januarsalget bør du planlegge godt og sette opp lister for hva du trenger. Da slipper du å sitte igjen med en kjole du aldri kommer til å bruke.

Det er store variasjoner i hvilke typer produkter og varer som virkelig har gode priser i januar. Se spesielt etter høsten og julens sesongvarer og utgåtte modeller. Da kan du gjøre kupp!

Les også: Salgsåret 2017 – når er det salg?

2. Sjekk prisen

For at det skal være lov å kalle noe et tilbud, må salgsprisen være lavere enn førprisen, men butikker har ulik praksis for om tilbudene er reelle. Noen skrur for eksempel opp prisene for å sette de ned rett etterpå. Derfor bør du sammenligne prisene opp mot hverandre og sjekke flere butikker.

Sammenligningssider som prisjakt.no og prisguide.no kan være gode hjelpemidler. Ikke bli lurt av store bokstaver og fraser som «sjekk prisen!» og «veiledende pris.» Det er ikke sikkert varen er billigere enn vanlig.

Les også: Slik sammenligner du priser på nett

3. Vær ute i god tid

Er det noe spesielt du har vært på jakt etter lenge, bør du sjekke prisene nå. Vær tidlig ute før det blir utsolgt – de beste skiene og de fineste vinterjakkene går først. Det kan også være mye penger å spare på å planlegge og kjøpe gaver for hele året.

Akkurat nå er det januarsalg, men husk at vintersalget ofte varer frem til mars eller påske. Butikkene gjør seg klar for sommersesongen og vil kvitte seg med fjorårets modeller og vinterutstyr. Følg med på prisene fremover for å gjøre gode kjøp!

Ønsker du å spare enda mer? Med yA Kredittkort får du rabatt på en rekke kjøp, og du kan velge din egen rabatt hver måned. Du får også inkludert reiseforsikring. Les mer om fordelene med yA Kredittkort her!

Lykke til med gode tilbudskupp, og kos deg på salg!