Skip to main content

Bruker du litt tid på å sammenligne priser, kan du spare mye penger. Prisforskjellene er ofte store blant konkurrentene. Her får du tips til hvordan du sammenligner priser på nett.

 

Nettsider som sammenligner priser

Nettsider som prisjakt.no, prisguide.no og kelkoo.no gir deg oversikten over hvor du kan handle de billigste varene på nett. Sidene gir deg informasjon om hvem som har best leveringstid og andre kunders vurderinger.

Prisjakt.no og prisguide.no gir deg i tillegg innsikt i prishistorikk, slik at du kan se når en vare er billigst. Prisjakt.no viser deg også prisene i fysiske butikker, ikke kun på nett.

En annen side det kan være lurt å kjenne til er enhver.no. Denne siden sammenligner priser fra åtte forskjellige dagligvarekjeder, slik at du hele tiden kan finne ut hvor det er mest å spare.

Samarbeider ofte med butikkene

Mange av sidene som sammenligner priser og som gjennomfører “best i test”-vurderinger, har samarbeidsavtaler med forskjellige butikker og viser ikke alle leverandørene. Derfor bør du sjekke flere sammenligningssider, ikke bare én, slik at du får med deg det beste pristilbudet.

Hvor mye kan du spare på å sammenligne priser?

For å vise deg hvor mye du kan spare ved å sammenligne priser, har vi valgt å sjekke priser på Apple iPhone XR 128 GB hos prisjakt.no, prisguide.no og kelkoo.no.

 • Prisjakt
  Billigst hos no: 7890 (inkl. frakt)
  Dyrest hos Leasy: 13 599 kr (inkl. frakt)
 • Prisguide
  Billigst hos Netonnet: 8189 (inkl. frakt)
  Dyrest hos Dataspesialisten: 10 888 kr (inkl. frakt)
 • Kelkoo
  Billigst hos Proshop: 9222 (inkl. Frakt)
 • Dyrest hos Multicom: 10 172 (inkl. Frakt)

(Sjekket 03.09.19)

Du kan altså spare over 5700 kroner på å kjøpe en iPhone XR i den billigste butikken sammenlignet med den dyreste.

Pris er ikke alt

Det kan lønne seg å betale litt ekstra hos en leverandør du stoler på, selv om lavest mulig pris er ønskelig. Er nettbutikken ukjent, bør du lese brukeromtaler og forhøre deg med andre som har handlet der tidligere.

Sjekk Forbrukerombudets liste over useriøse nettbutikker (forbrukerombudet.no), dersom du er usikker på om du kan stole på nettbutikken.

Noen varer, som oppvaskmaskiner eller komfyrer, kan det være lurt å kjøpe i en fysisk butikk. Det kan ofte være enklere å få hjelp, dersom noe skulle skje med varen. Du kan fortsatt bruke prissammenligninger på nettet til å finne ut hvilke butikker som har de beste prisene.

Billigst matvarer

På siden enhver.no får du tips til hvilken dagligvarekjede som har de billigste matvarene. I uke 35 (2019) ble priser sammenlignet på en rekke matvarer. Undersøkelsen ble gjennomført i butikker i Bergen.

Her er noen av de største prisforskjellene:

 • Grandiosa hjemmelaget m/kjøttdeig
  Billigst hos Spar: 59,94 kr
  Dyrest hos Meny: 91,00 kr
 • Brokkoli 1 stk
  Billigst hos Coop Obs: 10,90 kr
  Dyrest hos Coop Xtra: 24,90 kr
 • Toro Lasagne
  Billigst hos Coop Obs: 34,90 kr
  Dyrest hos Meny: 47,30 kr

 Det lønner seg altså å sjekke hvilken dagligvarekjede som er billigst. Det kan hende du må bruke litt lengre tid på mathandelen, men skulle du kjøpt de tre varene over, kunne du spart 57 kroner.

Skulle du kjøpt hele handlekurven i undersøkelsen til enhver.no (uke 35), så kunne du spart 83 kr på å velge den rimeligste butikken, sammenlignet med den dyreste. Noen uker er prisforskjellene mye større i undersøkelsen.