Skip to main content

Black Friday nærmer seg med stormskritt! Fredag 25. november braker det løs og det vil florere av tilbud i butikker og nettbutikker i Norge og utlandet. Da har du gode sjanser for å gjøre kupp på varer du trenger – samt hamstring av årets julegaver.

Vær oppmerksom, for noen butikker starter salget allerede 24. november. Salgene varer også ofte helt til 28. november på grunn av Cyber Monday – så det gjelder å utnytte dagene godt!

Huskeregler for gode kjøp

Skal du gjøre gode kjøp, må du holde hodet kaldt i disse ville shopping-dagene. Pust med magen og undersøk om varene du skal kjøpe faktisk er på tilbud. Hvis varen er på salg kommer ofte førprisen godt frem.

Ikke bli lurt av store bokstaver og fraser som «sjekk prisen!» og «veiledende pris.» Det er ikke sikkert at varen blir billigere selv om den er på tilbud, så sammenlign med andre butikker.

Planer om å dra på tilbudsjakt?

Du må forberede deg godt hvis du skal ut denne dagen. Her er de viktigste tipsene:

  • Vær tidlig ute: Skal du få mest ut av tilbudene i butikkene før det blir tomt, må du være tidlig ute.
  • Sjekk lagerbeholdning: Er varen populær kan det være smart å sjekke om butikken har produktet på lager så du unngår bomtur.
  • Planlegg godt: Skriv lister så du husker hva du skal ha – da blir handleturen rask og effektiv.
  • Sammenlign priser: Handler du i en fysisk butikk bør du også sammenligne prisen mot nettbutikkene.

Flere tips: Slik gjør du smarte kjøp på salg

Fjoråret var preget av kaos i butikker over hele landet. Verst var det kanskje på Norwegian Outlet på Vestby hvor over 1000 mennesker sto klare da dørene åpnet kl. 06.00.

Er du en av de ivrige som har planer om å campe for å være først i køen? Kle deg med varme klær og ta med noe å sitte på. Så er det bare å smøre seg med tålmodighet når du venter på at dørene skal åpne.

Julegavehandel på nett

Synes du shopping i butikken blir slitsomt disse dagene kan netthandel være et godt alternativ. Du kan spare mye penger på å gjøre unna julehandelen i denne perioden.

Flere nettbutikker har også tilbud i helgen mellom Black Friday og mandagen, som går under navnet Cyber Monday. Helgen kalles flere steder “Crazy Weekend”, ikke uten grunn.

Les også: Salgsåret 2017 – Når er det salg?

I fjor hadde flere nettbutikker og kjeder «Black Week» med tilbud hele uken – så det lønner seg å følge med!

Tryggere kjøp med kredittkort

Skal du handle på nettet vil det alltid være tryggest å bruke kredittkort. Bruker du et Kredittkort når du handler på nett vil du være beskyttet av Finansavtaleloven.

Loven sier at hvis du har handlet i en nettbutikk og blir utsatt for svindel, får du pengene tilbake. Det kan for eksempel være hvis du blir trukket for et større beløp enn det som var oppgitt, hvis du ikke mottar varen, eller hvis varen er ødelagt da den kommer i posten.

Skal du handle i utenlandske nettbutikker bør du holde deg innenfor toll- og momsgrensen på 350 kroner + frakt, så du slipper moms og fortollingsgebyrer.

Ønsker du å spare enda mer? Med yA Kredittkort får du rabatt på en rekke kjøp, og du kan velge din egen rabatt hver måned. Du får også inkludert reiseforsikring. Les mer om fordelene med yA Kredittkort her!

Lykke til med gode tilbudskupp, og kos deg på salg!