Skip to main content

Når du handler på salg, kan det føles som om du sparer penger. Husk at det du handler på salg også skal betales. Kjøp derfor ting du ønsker deg eller faktisk har behov for!

 

Undersøk om det virkelig er salg

Billig! og Lav pris! betyr ikke nødvendigvis at noe er på salg. Dersom det er salg, skal butikken oppgi hva varen har kostet før. Det holder ikke å kun oppgi veiledende pris, fordi butikker ikke alltid selger varer til denne prisen.

Noen butikker er også så sleipe at de skrur opp prisen like før et salg, for så å selge varen til akkurat samme pris som den alltid har kostet.

Vær kritisk når du handler på salg

Når du skal handle på salg, må du ikke glemme å være litt kritisk. Det kan være en grunn til at noe er kjempebillig. Sjekk derfor hvor god kvaliteten er og tenk gjennom om dette er noe du virkelig trenger. Ikke kjøp kun fordi noe er billig.

Handler du på salg med kredittkort, bør du også sørge for at du har penger nok når regningen kommer måneden etter. Eventuelt bør du legge en fornuftig plan for hvordan du skal delbetale det beløpet du bruker.

Sett en maksgrense

Det er veldig lett å handle litt ekstra når alt er så billig, men det er aldri lurt å svi av en hel månedslønn selv om det er salg. Sett deg et budsjett med en maksgrense for hva du kan bruke før du drar på en handlerunde.

Det går greit å leve på nudler og havregryn noen dager, men sørg for at du har nok på kontoen til å betale regninger.

Sammenlign priser i forskjellige butikker

De fleste har med seg mobilen sin hele tiden, og det kan være lurt når du skal handle på salg. Når du finner noe du ønsker deg på tilbud, kan du gjøre et raskt Google-søk på den samme varen i andre butikker for å sammenligne priser. Flere butikker kan selge samme vare – kanskje har nabobutikken et enda bedre tilbud?

Spar 20 % eller 200 kroner

Butikker opererer ofte med prosenter istedenfor kroner i avslag, fordi det høres billigere ut. Regn om prosenten til kroner, før du går til kassen. Da er det ikke sikkert det føles like godt å spare 30%.

Tilleggstips: Ta med deg en venn som er litt mer kritisk enn deg, når du skal handle på salg. En som ikke er redd for å si deg imot dersom det trengs.

Bruk pengene dine smart, og kos deg på salg!