Skip to main content

Mangler du planer for høstferien? Nyt de etterlengtede fridagene med morsomme aktiviteter som fjelltur, legobygging og labyrinter.

Selv om sommeren er over og det går mot mørkere tider, er det noe å glede seg til: Høstferien! Her er oversikten over spreke uteaktiviteter og sosiale innesysler i Bergen.

Hva skjer i Bergen?

Barn som elsker LEGO bør besøke vitensenteret VilVite. Her er det perfekte høstferieaktiviteter, som kurs i LEGO-programmering og en rekke interaktive utstillinger som lar hele familie utforske naturvitenskap og teknologi.

Akvariet i Bergen får du nærkontakt med slanger, øgler og krokodiller, i tillegg til å hilse på pingviner, sjøløver og hundrevis av fiskearter. Gå heller ikke glipp av muligheten til å se utstillingen «Et hav av søppel». Både store og små vil få et større perspektiv på miljøet.

For deg med litt eldre barn er Escape Room verdt besøket. Bli stengt inne i et rom – og samarbeid om å finne løsningen som setter dere fri. Spillene varer som regel en time, men ikke tro du har god tid!

Er du interessert i kunst? Utnytt høstferien til å ta en tur på utstilling på Bryggen helt gratis. Se utstillinger i høst på visitbergen.com.

Fjellturer i nærheten av Bergen

Med en værmelding som viser strålende sol og temperaturer som hører sommeren til, så er det bare å komme seg ut i naturen.

Her er noen anbefalte fjellturer :

Gjør høstferieaktivitetene innendørs

Selv om det er spådd finvær en tid fremover, er Vestlandet kjent for raske væromslag.

På dager der været ikke tillater uteaktiviteter kan egne prosjekter være tingen:

Lag pynt av det dere finner rundt hus og hytte, eller spikk figurer av vedkubber eller kvister. Og hva med å samle familien rundt stuebordet for å legge puslespill sammen? En annen mulighet er å børste støvet av brettspillene – og jobbe dere gjennom stabelen.

Ønsker du å reise på en litt lengre ferie? Sjekk hva hverdagsluksusen koster og kutt unødvendige kostnader. yA Brukskonto gir deg kåret full oversikt over utgiftene.