Skip to main content

Planlegger du campingferie i sommer? Da er det er ingen grunn til å sitte inne i campingvognen og kjede seg. Gjør heller turen til en aktiv opplevelsesferie.

Campingferie på norske veier er for noen ensbetydende med dårlig vær, trange kår og barn som kjeder seg. Været kan du ikke gjøre så mye med, men det er nok av boltreplass og mye å finne på.

Med turutstyr i bagasjen

Campingplasser har som regel en del aktiviteter å by på, som båtutleie, minigolfbane, trampoliner og lekeplasser. De fleste plassene har kiosker, og er dere heldige, har de også innendørs oppholdsrom med bordtennisbord, biljard og lignende. Spør i resepsjonen når du ankommer et nytt overnattingssted, så går du ikke glipp av mulighetene.

Om dere har plass, kan det være lurt å pakke sykler og fiskeutstyr med i bagasjen. De fleste campingplasser ligger landlig til, og er gjerne omgitt av fjell, skog, vann eller strand. Kanskje er det nå til sommeren at minstemann skal få sin første ørret på kroken eller lære å sykle?

Sov ute i lyse sommernetter

Telt og soveposer er heller ingen dum idé å ha med seg på tur. Barn liker variasjon, og trenger ikke dra langt for å få følelsen av å være på oppdagelsesferd. Kanskje kan du la de telte en natt eller to i et hjørne av campingplassen?

At det samtidig gir de voksne mulighet for en alenekveld i campingvognen er jo ingen ulempe det heller.

Leker og spill som krever liten plass

Orker dere ikke å dra på utflukt hver eneste dag, er det likevel mye gøyalt å ta seg til ved vognen. Ballspill som badminton og boccia kan spilles på de fleste underlag, og krever ikke så mye armslag.

La oss krysse fingrene for at værgudene smiler hele ferien gjennom. Men hvis vi skal være realistiske, kan det være greit å ta høyde for at sola ikke skinner hver dag. Er det norske ferieværet skikkelig guffent, er de gode, gamle brettspillene og tegneserieheftene kjekke å dra frem fra skuffene.

141 fornøyelsesparker å velge mellom

Noe av det som gjør campingferie til campingferie, er selve reisen mellom overnattingsstedene. Du får sett mye av hva Norge har å by på fra bilsetet, og kan velge om du vil spise niste på toppen av Trollstigen, eller treretters i mer urbane omgivelser. Men la gjerne turen være mer enn bare det å forflytte seg fra sted til sted – det er mange aktivitetsmuligheter også langs veien.

I følge Visit Norway har vårt langstrakte land hele 141 ulike fornøyelsesparker å friste med. Badeland, akvarier, klatreparker, berg-og-dalbaner og hesteridning – for å nevne noe. Det skal egentlig godt gjøres å kjede seg på ferie i Norge.

Finansiering med caravanlån

Drømmer du om å ta med familien på campingferie i sommer, men mangler finansiering? Et yA Caravanlån er et forbrukslån der du får pengene før du kjøper bobil eller campingvogn. Det er ikke krav om kaskoforsikring eller at vognens alder er under et visst antall år.

Søk yA Caravanlån og få pengene på dagen!

 

Låneeksempel: eff.rente 7,36%, 150.000,- o/5år. Kostnad: 28.725 kr, totalt 178.725 kr.