Skip to main content

Skal du reise på fjellet eller til varmere strøk i ferien? Tjen penger mens du er borte – her er 5 forslag til hva du kan du leie ut!

Flere og flere nordmenn opp øynene for delingsøkonomi. Oppdag fordelene du også, og tjen litt ekstra penger denne vinteren. Istedenfor at hus eller hytte står forlatt i en uke, kan du gi andre akkurat den ferien de drømmer om enten det er i byen, på biltur eller på fjellet.

1. Lei ut huset

Vinterferien er gjerne en tid for å komme seg bort. Enten du har tenkt deg til syden eller på fjellet, kommer huset til å stå ledig. Hvorfor ikke gi andre gleden av det?

Og gleden er gjensidig. Du kan fort tjene 10 000 kroner på én uke når du leier ut boligen din. Holder du deg under 20 000 kroner årlig, slipper du å betale skatt. Pengene går rett inn i ditt eget feriebudsjett – enten for å dekke hotellet i Spania, eller 360 kg grillpølser på skitur.

Lager du ordensregler og en vaskeliste før du drar, trenger du ikke engang å merke at noen har vært der – bortsett fra på lommeboka, da!

Du kan legge ut huset eller hytta på sider som Feriehus.no, Finn.no eller Airbnb.

2. Lei ut hytta

Du har kanskje ikke planer om å bruke hytta denne vinteren, men det er garantert noen andre som sier «ja, takk» om de får tilbudet.

Skal du leie ut hytta, kan du i året leie ut skattefritt for inntil 10.000 kr.

Interessert i å leie ut? Slik klargjør du hytta før gjestene kommer

3. Lei ut bilen

Har du bil med firehjulstrekk eller skiboks? Mange kan ha nytte av den for å komme opp den siste kneiken på de snødekkede hytteveiene.

Tjenester som Nabobil.no gjør det enkelt å leie ut bilen i et par dager. De dekker til og med forsikringen!

Leier du ut bilen når du reiser bort, slår du to fluer i en smekk: Du tjener penger på å leie ut bilen, og slipper i tillegg å betale parkering på flyplassen.

4. Lei ut campingvogna

Står campingvogna stille, er det kanskje noen som vil ta den med på tur. Samtidig har du kanskje en campingplass som campingvognturister har lyst til å leie. Det kan du fort tjene noen tusenlapper på.

Men skal du leie ut til noen som aldri har vært på campingvognferie, er det viktig å lære dem hvordan de bruker den. For eksempel må de kunne koble til gass og strøm, sikre løse gjenstander under kjøring, tømme toalettet og tilsette kjemikalier i det etterpå.

Les også: Tips til deg som skal kjøpe campingvogn

5. Lei ut skitutstyr, skiboks eller vinterklær

Skal du på fjellet med barna i vinterferien, men ser de har vokst fra både skibuksen og skiskoene? Akkurat nå er det mange familier som møter samme utfordring.

Har du et par slalåmski, en skibukse eller kanskje en skiboks du ikke skal bruke denne ferien? Hjelp en familie i nød – legg det ut på for eksempel Leieting.no. Du får et par hundrelapper ekstra, istedenfor at utstyret skal støve ned i garasjeboden.

Skal du på tur i vinterferien? Bruk yA Kredittkort gebyrfritt, og få gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Søk kredittkort i dag!