Skip to main content

Vinterferien nærmer seg med stormskritt for alle i skolealder – Er du fortsatt usikker på hva du skal gjøre i ferien? Vi gir deg noen tips!

Kom deg ut i snøen!

Hvis planene dine er å dra på hytta eller være hjemme i ferien, er listen uendelig lang for hva du kan finne på. Vi krysser uansett fingrene for strålende vintervær! Her er en liste med noen uteaktiviteter:

1. Ski og slalåm
Alle kan bli med på skitur – skal barna være med trenger ikke turen å være så lang. Pakk sekken med varm toddy, kakao eller suppe på termos. Tenn opp bål og grill pølser, pinnebrød og marshmallows. Er du i nærheten av et skianlegg i ferien vil også slalåm stå høyt på lista for mange. Det er mange alpinsentre her i landet – så en dagstur bør heller ikke være for vanskelig å få til, men koster jo også litt mer.

2. Full fart med aking og skøyter
Et rimeligere, men minst like morsomt alternativ er aking. Da trenger du bare en egnet bakke, litt snø og noe å ake på.  Skøyter er også en aktivitet som passer for alle aldre. Finn frem skøytene i boden eller lei ved en skøytebane. Å leie skøyter koster sjeldent mer enn en hundrelapp. Tar du i tillegg med bandykøllene blir det morsomt og sosialt.

3. Finn roen med pilking
Liker du å fiske? Pilking er en rolig aktivitet, men krever både tålmodighet, planlegging og riktig utstyr. Du får kjøpt mye fint fiskeutstyr, men du kommer langt med et isbor, en pilkestikke og varme klær. Har du kledd deg godt, er dette en spennende opplevelse som forhåpentligvis også ender med middag på bordet.

Husk å være forsiktig om du skal ut på isen. Sjekk at isen er trygg og ha alltid med ispigger rundt halsen. På Varsom.no kan du lese isvarsel i ditt nærområde.

Inneaktiviteter

Skal du oppholde deg i bynære strøk trenger du verken snø eller godt vær for å finne på morsomme aktiviteter. Utnytt tilbudet i nærområdet og få en opplevelse med familien.

1. Meld deg på et kurs
Hverdagen er ofte fylt opp med rutiner og lite fritid. Benytt ferien til å utforske aktiviteter du ikke rekker resten av året! Meld deg på et dansekurs, matlagingskurs eller kanskje du kan ta med familien til et innendørs klatresenter?

2. Gå på museum
Besøk museene og attraksjonene i nærheten. Hvis du ikke er kunstinteressert kan du for eksempel gå på historisk museum, teknisk museum, dyremuseum, sportsmuseum eller filmmuseum. På Visit Norway sine nettsider kan du lese om over 1000 museer som ligger i hele landet, så det skal godt gjøres å ikke finne noe av interesse.

3. Aktiviteter i nærmiljøet
De fleste tettsteder og byer har aktiviteter som passer for både store og små. Ta med barna på bowling, minigolf eller til et svømme-/badeanlegg. Sjekk ut om det er noen spennende forestillinger, utstillinger eller konserter der du bor. Ellers er kino en aktivitet som aldri slår feil – enten det er med venner, familie eller kjæreste.

Les også: 6 gratis aktiviteter med barn i ferien

God ferie 🙂