Skip to main content

Du trenger ikke sprenge budsjettet med dyre heiskort og lekeland for å få en aktiv og morsom vinterferie. Ta en titt på alt det gøyale dere kan finne på sammen – uten å måtte åpne lommeboka.

Disse aktivitetene koster så å si ingenting, funker i både by og bygd, og vil garantert skape både god stemning og artige minner.

1. Skattejakt

Er noen bitt av kjedsomhetsbasillen eller slått ut av innefeber, er skattejakt den perfekte motgift. Lag en liste med rebuser, hint og gåter som barna må løse for å komme et steg nærmere målet. Gjør alt klart på forhånd, og gjem det som gjemmes må. Jakten kan foregå ute eller inne, eller begge deler.

2. Vinterpiknik

Hvem sier at piknik er forbeholdt sommer og solskinn? Ikke vi! Og om det er snø eller bart, har ingenting å si. Ta med et stort piknikpledd til parken eller ut i skogen, og pakk sekken med godsaker som varm toddy eller suppe på termos. Er dere et sted dere kan fyre opp et knitrende, stemningsfullt bål, er pølser, pinnebrød og marshmallows utmerket bålsnacks. Og når det mørkner, passer det kanskje å dra frem noen skumle historier?

3. Sjokoladesmakeparty

Etter å ha vært utendørs i noen timer, smaker det himmelsk med varm sjokolade. Men det finnes jo så mange gode smaker å velge mellom! Lag små porsjoner av ulike varianter, som lys, mørk og hvit sjokolade, og med smaker som peppermynte, vanilje, kanel eller appelsin. Vær kreativ (og raus med pisket krem og fargerikt strøssel) og la barna smake seg frem til sin favoritt. Nam!

4. Spillmaraton

Blås støvet av gamle brettspill, finn frem konkurranseinstinktet og slå et slag for klassikere som Scrabble, Fantasi eller Monopol. Eller så kan du la barna invitere sine venner som tar med sine egne favorittspill. Sørg for å holde blodsukkeret oppe med litt snacksservering, og dere har underholdning i timevis.

5. Utendørs turbingo
Du kjenner vanlig bingo, førstemann som får tre på rad? Få barna til å lage egne bingokort før dere går ut på tur. I de ni rutene tegner de noe de tror de kan møte på eller se på turen. Et ekorn, en kongle, en lastebil eller noen med blå lue? Barna bestemmer (men kanskje med noen innspill for å justere vanskelighetsgraden etter alderen). Tenk ut en morsom premie for den som vinner.

6. Sett verdensrekorder

Arranger en konkurranse hvor barna selv finner på hvilke på rekorder de vil sette, eventuelt prøve å slå. Låner dere en Guinness rekordbok på biblioteket, er det mye inspirasjon å hente der. Står ingen nevnt som rekordhaver i det å balansere flest bøker på hodet samtidig, eller skrelle en appelsin fortest mulig? Vel, da spørs det om dere ikke snart får en ny verdensmester i hus.

God vinterferie!