Skip to main content

De aller fleste kredittkort har i dag en reiseforsikring innbakt i kortet. Det er stor forskjell på forsikringene som er inkludert, og hvor høye beløp de dekker. Skal du ut og reise, kan en slik gratis forsikring være et godt valg. Velg da et kredittkort med en god reiseforsikring som dekker mye.  

Sjekk dekningen – hundretusener i forskjell

Noe av det viktigste å sjekke, er dekningsbeløpene for avbestilling og reisegods. Beløpene her er ofte mye lavere enn i en helårsforsikring. Du bør også ta en kikk på dekningen ved sykdom og ulykke, da konsekvensene for økonomien kan bli store hvis ulykken er ute.

Avbestilling: Det er viktig å sjekke om du får igjen pengene dersom du blir nødt til å avbestille. Altså bør ikke reisekostnadene (fly og hotell) være mye høyere enn dekningsbeløpet. Forsikringen på kredittkortet kan altså være god nok om ikke reisen er av det mer eksotiske og kostbare slaget.

Typisk dekning på avbestilling er gjerne 10.000-20.000 kr per person eller 30.000-40.000 kr for hele familien. yA Kredittkort har avbestillingsforsikring med dekning på 125.000 kr per pers og 250.000 kr samlet for reisefølget.

Reisegods: Her bør du sjekke dekningen, særlig hvis du pleier å ha kostbare verdisaker med deg på turen. Typisk dekning for reisegods er gjerne 15.000-20.000 kr per person eller 30.000-40.000 kr for en familie. yA Kredittkort har forsikring som dekker reisegods inntil 150.000 kr per pers og 300.000 kr samlet for reisefølget.

Sykdom/ulykke: Det er også viktig å sjekke dekningen for sykdom og ulykkesskade, spesielt dersom du skal reise utenfor EU/EØS. Et langvarig sykehusopphold kan få uopprettelige konsekvenser for økonomien din. Innenfor EØS og Sveits gir Europeisk helsetrygdekort (kan bestilles hos Helfo) deg rett til dekning av medisinsk behandling tilknyttet offentlig helsevesen.

Helsetrygdekortet dekker ikke utgifter til hjemreise ved sykdom eller ulykke. Det er tryggest å ha en reiseforsikring i tillegg, noe Helfo også anbefaler. Reiseforsikringen tilknyttet yA Kredittkort gir ubegrenset dekning ved medisinske utgifter. Dekningen for hjemtransport er også ubegrenset.

Viktig å tenke på

  • Betaling av reisen: For at reiseforsikringen gjennom kredittkortet skal være gyldig, er det en forutsetning at du bruker kortet til å betale reisen. Som regel må du betale minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Drar du for eksempel på bilferie, må du huske på dette når du betaler drivstoff og overnatting. Skal en annen betale for deg, må du være sikker på at forsikringen da også gjelder deg.
  • Reisens varighet: Skal du være borte over mange måneder, kan det være at forsikringen ikke gjelder for hele perioden.
  • Gjelder bare på reisen: Husk at dekningen ikke gjelder utenom ferien, slik som ved en helårsforsikring. En helårsforsikring dekker tyveri når du er utenfor hjemmet, for eksempel på vei til eller fra jobb. Det er ikke sikkert at dette er viktig for alle, men det er greit å være klar over.
  • Dekningsbeløpene: Er de høye nok?

Her kan du lese om hvorfor det er lurt å bruke kredittkort når du er på ferie.

Vi har et av markedets beste reiseforsikringer innbakt i et kredittkort! Les om forsikringen og søk om yA Kredittkort her.