Skip to main content

Det er lett å gå seg vill i jungelen av bonuspoengordninger for reiser. Har du lyst til å børste støvet av ubrukte poeng, men undres over hva det er lurest å bruke dem på? Eller vil du effektivt tjene flere? Her kommer litt hjelp på veien.

De fleste av oss er glad i å reise – men de færreste liker å betale mer enn nødvendig for turen. Vil du reise billigst mulig, bør du lære hvordan du mest effektivt tar i bruk de bonusordningene som finnes.

Hvilke flyselskap tar deg dit du vil?

Så godt som alle større flyselskaper tilbyr lojalitetsprogrammer. Disse gir deg såkalte bonuspoeng avhengig av hvordan og hvor mye du reiser.

Alltid drømt om å reise til Vietnam? Eller kanskje Sør-Amerika er mer for deg? Finn ut hvilke reisemål du er mest interessert i – og hvilke flyselskaper som kan ta deg dit. Det gjør det lettere å velge de bonusprogrammene som hjelper deg på vei til destinasjonen.

Les også: Disse 7 situasjonene dekker reiseforsikringen

Ulike bonusordninger

Ulike bonusprogrammer har ulike opptjeningssystemer og -avtaler. Når du har satt deg et reisemål, må du velge dem som passer ditt bruksmønster. Reiser du for eksempel lite utenlands, men bor mye på hotell, må du ikke glemme at også hoteller ofte har bonusprogrammer. Her kan det være mye poeng å hente hvis du er en lojal kunde.

Når du skal ut og reise, bør du alltid sjekke hvilket selskap som flyr flyet. Det kan nemlig være et annet enn det du bestiller fra, og da får du ikke nødvendigvis poeng for hele reisen. Men vær samtidig obs på at et annet flyselskap kan gi deg flere poeng på en reise enn det du faktisk reiser med. Det er derfor lurt å være medlem i flere bonusprogrammer – og sjekk alltid hvilket som gir deg flest poeng for reisen din.

Du kan tjene poeng flere steder enn på flyreiser og hotell. Mange bonusprogrammer gir deg poeng ved kjøp fra utvalgte leverandører av alt fra strøm, til sko og kjøkkenutstyr.

Bruk bonuspoengene riktig

Verdien av et bonuspoeng varierer avhengig av hva du bruker dem på. Dette kan du regne deg frem til, men en tommelfingerregel er å alltid spare dem til flybilletter. Det minst effektive du kan gjøre, er bruke poengene dine på mat, smykker eller alkohol om bord på flyet. Gjør du det, vil de gjerne ha en kroneverdi som bare er en brøkdel av det de ville hatt dersom du brukte dem på flybilletter.

Bestill reisen med kredittkort

Skal du ut og reise, finnes det andre fordeler ved fornuftig bruk av kredittkort. Et av dem er reiseforsikring. Bestiller du reisen din med yA kredittkort, får du en av markedets beste reiseforsikringer innbakt i et kredittkort. Forsikring lar deg avbestille dersom noe skulle skje før reisen – og dekker utgiftene dine hvis noe skulle skje mens du er borte.

Vi samlet tips til deg som vurderer å skaffe deg et kredittkort og hva du bør sjekke på forhånd. Sjekk ut: Guide: Finn det beste kredittkortet her!

Låneeksempel: eff. Rente 25,34 %, 15 000 o/12mnd. Kostnad 1 853, totalt 16 853