Skip to main content

Motivert av sol og stigende temperatur? Påsken er tiden for å komme seg ut. Hvis du vil ha en aktiv påske kan du more deg med noen av disse 7 aktivitetene.

Påsken kommer tidlig i år, og en påske midt mellom vinter- og vårsesongene gir flere muligheter for deg som har lyst til å være aktiv.

1. Få påskefølelsen i langrennssporet

Påske er synonymt med langrennstur, appelsin og Kvikk Lunsj. Vil du ha den klassiske påskeferien? Pakk skiboksen og kjør til fjells.

Pust dypt inn, og kjenn den friske fjelluften fylle lungene mens du glir av gårde i nypreparerte skiløyper. Langrenn er den perfekte påskeaktiviteten for deg som vil senke skuldrene, men samtidig få litt trim. 

Om du bare vil nyte sola når du har laget en perfekt benk i snøen, lag et skihopp til barna, så kan du nyte en god time i påskesola med kaffekopp og sjokolade foran bålet.

2. Slå deg løs i slalåmbakken

Mer interessert i action enn fuglekvitring? I slalåmbakken får du fart og spenning. 

Har du lyst til å utfordre deg, sett slalåmskiene igjen hjemme og få tak i et snowboard, randoneeski eller snowblades, så blir påsken litt mer spennende.

Og om du ikke har kort til bakken hver dag, ta med akebrettet og arranger familiens egne lille akekonkurranse.

3. Trå i gang sykkelsesongen

Etter en lang vinter, er det ingen skam om du er lei av snø og kulde. Heldigvis finnes det påskeaktiviteter for deg også.

Hent sykkelen ut av boden, og dra på jakt etter de første blomsterknoppene. Det er blitt bart på veiene så vel som i terrenget, og de ønsker deg og sykkelen velkommen tilbake.

4. Klatre til nye høyder

Gi deg selv et løft i påsken. Selv om du ikke drar på fjelltur, kan du komme deg opp i høyden.

Klatreparker er blitt et fenomen i Norge – stadig mer populært blant de som ønsker å leke seg og samtidig få inn en treningsøkt. Sving deg mellom trærne i trygge og kontrollerte omgivelser, og bryn deg på hindre i klatreløyper med forskjellige vanskelighetsgrader.

5. Våger du deg ut på kajakktur?

Noen av de mest vågale tilbringer påsken på vannet. Er du en av dem?

Selv om det fortsatt kan være kaldt ute, går det an å kle seg opp i tørrdrakt og dra på padletur eller rotur. Hør vannet plaske for hvert åretak, og la vårfølelsen skylle over deg. Du finner guidede kajakkturer både i elver og på havet.

6. Finn på leker og aktiviteter med barna

Har du barn å underholde i påsken? Disse lekene slår aldri feil – og selv du som er voksen kan ha glede av for eksempel:

  • Rebusløp
  • Påskeeggjakt 
  • Maling av egg
  • Familiequiz

7. Rusle en tur – få vinterstemning i fjellet eller vårstemning i byen

Det enkle er ofte det beste, og det å pakke niste og dra på en spasertur kan være alt du trenger for å komme i påskestemning.

Vil du nyte siste rest av vinteren, kan du gå i snødekkede fjell. Har du ventet utålmodig på våren, kan turer i vannkanten eller urbane strøk være midt i blinken.

God påske!

Betaler du reisen med yA Kredittkort får du inkludert reiseforsikring. 

Dermed er du blant annet sikret mot svindel i forbindelse med netthandel, tyveri av reisegods, avbestilling av ulike årsaker mm. Les mer om hvorfor du bør bruke kredittkort på ferie her.