Skip to main content

Drømmer du om utenlandsferie i sommer? Den svake norske krona har gjort det dyrere for nordmenn på reisefot, men det betyr ikke at du må gi slipp på drømmen om sol og sydligere strøk:

Dette er feriedestinasjonene hvor du får mye igjen for krona.

Sydenferien: Kypros

Den klassiske norske sydenferien har i mange år gått til Kypros. Den solrike Middelhavsøya har for tiden et av de laveste prisnivåene i Sør-Europa, og er et gunstig feriemål for både familier og ungdom.

La tiden gli forbi under parasollen på flotte sandstrender. Les romanen du fikk i julegave som du ikke har rukket å åpne, og kjøl deg ned i det vakre, varme Middelhavet mens de fine sandkornene kiler deg mellom tærne.

Beveger du deg bort fra strendene befinner du deg raskt blant antikke ruiner, gamle fiskelandsbyer og fot- og sykkelturlandskap.

Kypros har mange flotte familieresorter i Ayia Napa, Fig Tree Bay eller Pafos, med daglige aktiviteter som får både voksne og barn opp av solsengene. Er du på jakt etter en mer trendy ferie, med shoppingmuligheter og nattklubber, kan du legge ferien til Limassol.

Storbyferien: Bucuresti, Romania

Bucuresti er en storby med store inntrykk, og et av de billigste stedene du kan feriere akkurat nå.

Siden kommunisttiden har Bucuresti blitt en moderne storby med mangfoldige kulturopplevelser, historisk arkitektur, interessante spisesteder, store shoppingsentre og et blomstrende natteliv.

Storslåtte sovjetiske palasser står som minner fra tiden under den barbariske diktatoren Nicolae Ceauşescu, og er en viktig del av Bucurestis bittersøte kulturarv. Blant severdighetene du ikke må gå glipp av, finner du det 66 000 kvadratmeter store Parlamentspalasset, et overdådig bevis på Ceauşescus avsindighet.

Trenger du en pause fra sightseeing og shopping, kan du stenge storbyen ute i den koselige Cișmigiu-parken, hvor du kan vandre blant trær og planter, sette deg ned i gresset eller ro båt over innsjøen.

Opplevelsesferden: Makedonia

Vil du på opplevelsesferd i sommer, venter skjulte skatter blant fjell og innsjøer i Makedonia. Makedonia er det billigste reisemålet for nordmenn akkurat nå, men føles som et av de rikeste med sin idylliske natur.

Det mest populære reisemålet i Makedonia er den krystallklare Ohridsjøen, som har slått seg til ro mellom tre fjellkjeder, omkranset av historiske monumenter og verdensarvbyen Ohrid. Turterrenget i fjellene viser deg veien til den ikoniske klippen over Kaneo, hvor den gamle bysantinske kirken Sveti Jovan speider utover innsjøen – et syn som tar pusten fra deg. Langs Ohridsjøen finner du også et annet populært turistmål, Sveti Naum-klosteret, hvor de hevder du kan høre sankt Naums hjerteslag fra graven.

Turistene har oppdaget Makedonia, og prisene stiger. Men reiser du i sommer, rekker du å få en autentisk, vakker opplevelse til en pris ingen andre destinasjoner kan slå.

Bruk kredittkort på ferie

Visste du forresten at det både er smart og trygt å bruke kredittkort når du er på utenlandsferie? Bestill gebyrfritt kredittkort med gratis reiseforsikring fra yA Bank før ferien. yA Kredittkort er et av Norges beste kredittkort – også i utlandet.