Skip to main content

Påsken står for tur. Vi krysser fingrene for strålende påskevær, men dersom været ikke spiller helt på lag kan det være greit å ha noe på lur- her får du tips til noen inneaktiviteter.

Selv om det sies at det ikke finnes dårlig vær bare dårlige klær, frister det noen ganger å være inne. Enten du skal være hjemme eller på hytta i påsken– her er noen tips til hva du kan finne på:

1. Kreative prosjekter

Holder du på med et strikke eller hekleprosjekt? – ta det med deg på hytta. Det kan være lurt med prosjekter også barna kan være med på. Samle inn kongler, steiner og pinner – ting fra naturen kan bli veldig dekorativt hvis du for eksempel bruker spraymaling. Pynt og mal egg med gull, sølv, paljetter og glitter.

2. Påskeeggjakt

Uansett hvor du feirer påsken er det for mange tradisjon med påskeegg. Hvis tiden blir lang vil skattejakt være en perfekt sysselsetting– for liten og stor. Her får du tips til noen varianter:

Lag rebuser, hint, gåter og skattekart. Gjør alt klart på forhånd – og gjem det som må gjemmes. En annen variant kan være å finne flest egg. Du kan enten bruke små sjokoladeegg eller vanlige egg. Vil du lage en morsom vri på det kan du for eksempel spraymale ett egg i gull og si at finneren får en spesiell premie. Du trenger heller ikke fylle påskeegget med godteri – fyll det med aktiviteter som er underholdende for barna: tegneseriehefter, plastelina, lego, tegne/malesaker, spill eller en film.

3. Påskequiz

Arranger quizkveld for hele familien. Finn frem snacks og kakao- kanskje blir det en morsom premie til vinneren? Kahoot har blitt en stor suksess og er morsomt for  hele familien. Kahoot er gratis å bruke: Registrer deg og lag dine egne quizer. Det er også mulig å bruke quizer som andre har delt. Deltagerne svarer fra sin egen mobiltelefon, og de trenger hverken å registrere seg eller å installere appen. Det gis poeng for riktig svar og for hvor raskt du svarer. Koble til en stor skjerm  stor skjerm, for eksempel TV-en i stua for å vise spørsmål og svaralternativer.

Her er en liste med noen quizer:
http://www.aftenposten.no/emne/P%C3%A5skequiz_2017#inner-container
https://www.quizeksperten.no/quiz/alle-quiz/
http://www.quizer.no/
https://morgenbladet.no/pafyll/2017/04/paskequiz-2017
http://www.aftenposten.no/tag/Quiz

4. Spill og leker

Blås støvet av gamle brettspill, finn frem konkurranseinstinktet og slå et slag for klassikere som Scrabble, Fantasi, yatzy, monopol og ulike brettspill. Dette er gøy for hele familen og krever lite planlegging. Blir dere lei vanlige brettspill er rollespill og miming alltid en suksess. Lån bor klær til barna og be de lage en forestilling. La barna finne på ting å mime og la de voksne gjette. En annen variant er å lage lapper så alle kan være med.

5. Kreativ matlaging

Påsken er høytiden for god mat og hygge. La barna være med på matlagingen- da blir det moro både for liten og stor. Baking er en aktivitet som fungerer bra både på hytta og hjemme – lag kreative kanelsnurrer, figurer av marsipan, muffins som ser ut som kyllinger eller kaker/ makroner med påsketema. Lag en konkurranse om å lage den morsomste figuren. Småprosjekter som konfekt og karameller kan også være spennende for barna å være med på– samt at det blir fine gaver å gi bort.

 

Ha en riktig god påskeferie!