Skip to main content

Etter julehøytiden har mange butikker vintersalg. Trenger du nye ski, nytt ullundertøy eller nye vinterklær til barna, kan du spare penger på å kjøpe det du trenger når salget starter. Her får du nyttige tips til hva du bør kjøpe.

 

Vinterutstyr og vinterklær

Når vintersalget starter blir du blir møtt av et hav med skilt som viser rabatter i butikkene. Det er lett å gå seg vill i alle fristelsene og tilbudene, men hold hodet kaldt og planlegg kjøpene dine.

Sportsbutikkene begynner med salg av vinterklær og vinterutstyr i romjula eller i januar, og vintersalgsperioden varer gjerne langt ut i mars. Under disse salgene kan du spare mest penger på:

  • Ski og skiutstyr
  • Superundertøy og ullundertøy
  • Vinterklær

De fleste sportsbutikkene kjører gode pristilbud på disse varene slik at de får tømt lageret og klargjort plass til nye sommervarer. Er du heldig kan du gjøre store kupp på årets modeller og sesongens varer. Bruk gjerne nettsider for prissammenligning for å finne ut hvem som har de største tilbudene.

Har du is i magen og klarer å vente til mars med å handle, pleier butikkene å sette ned prisene ytterligere for å selge ut siste rest av vintervarene. Ulempen er at varen eller størrelsen din kan være utsolgt. Referansevarer, altså kjente merkevarer, blir som regel utsolgt raskere enn andre varer.

Økonomisk for barnefamilier

Hvis du har barn, er det lurt å slå til på salg av vinterklær og skiutstyr til barna. Barn vokser og trenger nye vinterklær og utstyr nesten hvert år. Skiutstyr, ullundertøy og vinterklær er dyre varer i sesong. Du kan spare en del penger på å kjøpe utstyr rett etter sesongen, så du er forberedt til neste vinter.

Noter deg det du vet barna bruker mye av og hvilket utstyr de vil trenge fremover.

Smarte studentkjøp

Studietiden byr på mye moro og aktiviteter, men de fleste studenter har trang økonomi. Som student får du en større utbetaling av stipend i januar. Da er det lurt å benytte seg av januartilbudene, dersom du trenger nye vinterklær eller ski.

Et godt tips er å sette opp en liste over hva du trenger, enten det er nye vinterklær til barna, skiutstyr til samboeren eller varme votter til deg selv. Da blir det enklere å kjøpe det du faktisk trenger.