Skip to main content

I dag har de fleste kredittkort en reiseforsikring inkludert. Dekningen i noen forsikringer utgjør smuler, mens andre er fullgode alternativer til helårsforsikring.

Vi samarbeider med Gjensidige

For å kunne tilby deg ekstra trygghet, har vi knyttet oss til noen som kan reiseforsikring – og som har drevet med det i lang tid. Forsikringen som følger med yA Kredittkort er gjennom Gouda Reiseforsikring, en del av Gjensidige Forsikring ASA.

Trygghet når du blir syk eller skadet på reise er viktig

Dersom du blir syk eller skadet på reise, har du tilgang til å ringe til Goudas døgnåpne alarmsentral (Telefon: +45 33 15 60 60). Her får du snakke med en skandinavisktalende person som hjelper deg med alt det praktiske.

Nå får du også inkludert gratis bruk av Eyr – lege via mobil. Tjenesten gir deg tilgang til legehjelp uten å dra til et legekontor. Du får tilgang til videosamtale med norsktalende leger som kan skrive ut resepter og svare på generelle medisinske spørsmål.

Vi er i særklasse på dekning – hundretusener i forskjell

Skal du ut og reise og vurderer forsikring gjennom kredittkort? Disse dekningsbeløpene bør du sjekke ekstra nøye:

  • Avbestilling
  • Reisegods
  • Sykdom/ulykke

Avbestilling og reisegods er noe av det viktigste å ta stilling til. Beløpene er ofte mye lavere enn i en helårsforsikring. Sjekk om du får igjen pengene dersom du blir nødt til å avbestille. Altså bør ikke reisekostnadene (fly og hotell) være mye høyere enn dekningsbeløpet. Forsikringen på kredittkortet kan altså være god nok om ikke reisen er av det mer eksotiske og kostbare slaget.

Typisk dekning på avbestilling er gjerne 10.000-30.000 kr per person eller 30.000-40.000 kr for hele familien. yA Kredittkort har avbestillingsforsikring med dekning på 125.000 kr per pers og 250.000 kr samlet for reisefølget.

Reisegods: Her bør du sjekke dekningen, særlig hvis du pleier å ha kostbare verdisaker med deg på turen. Typisk dekning for reisegods er gjerne 15.000-20.000 kr per person eller 30.000-40.000 kr for en familie. yA Kredittkort har forsikring som dekker reisegods inntil 150.000 kr per pers og 300.000 kr samlet for reisefølget.

Dekning ved sykdom og ulykke er også viktig å sjekke. Dersom du blir syk eller skadet på reise uten å være tilstrekkelig forsikret, kan det være katastrofalt for økonomien din, spesielt dersom du reiser utenfor EU/EØS. Et langvarig sykehusopphold kan få uopprettelige konsekvenser for økonomien din. Innenfor EØS og Sveits gir Europeisk helsetrygdekort (kan bestilles hos Helfo) deg rett til dekning av medisinsk behandling tilknyttet offentlig helsevesen.

Helsetrygdekortet dekker ikke utgifter til hjemreise ved sykdom eller ulykke. Det er tryggest å ha en reiseforsikring i tillegg, noe Helfo også anbefaler. Reiseforsikringen tilknyttet yA Kredittkort gir ubegrenset dekning ved medisinske utgifter. Dekningen for hjemtransport er også ubegrenset.

Nyhet! yA Kredittkort dekker også egenandel ved skade på leiebil

Egenandel ved skade på leiebil: Dersom du leier bil, og leiebilen blir skadet mens du er på reise utenfor Norden, dekker forsikringen inntil 10.000 av egenandelen (per skadetilfelle). Prisen på en slik forsikring ligger ofte på 300 kroner og oppover hos bilutleieselskapene.

Godt å vite

  • Betaling av reisen: For at reiseforsikringen gjennom yA Kredittkort skal være gyldig, er det en forutsetning at du bruker kortet til å betale reisen. Minst halvparten av reisekostnadene må være betalt med kortet.
  • Reisens varighet: Vår forsikring gjelder for reiser på opptil 90 dager. Skal du være borte lenger, kan du utvide perioden ved å tegne en separat tilleggsforsikring gjennom Gouda. Da kontakter du Gouda, og de hjelper deg.
  • Gjelder bare på reise: Det som skiller en kredittkortreiseforsikring fra en helårsforsikring, er at helårsforsikringen også er gyldig ved mindre turer hjemmefra. Det kan for eksempel være på vei til og fra jobb. Forsikringen i kredittkortet krever overnatting, eller at du reiser med fly om du ikke skal overnatte.

Les om forsikringen og vilkårene her og søk om yA Kredittkort her.

Låneeksempel: eff. Rente 25,34 %, 15 000 o/12mnd. Kostnad 1 853, totalt 16 853

Forøvrig anbefaler vi alltid at man setter seg inn i vilkårene når man vurderer reiseforsikring.