Skip to main content

Januar er tiden for planlegging og bestilling av ferieturer. Nå begynner vi å lengte etter varmere strøk og vil sikre oss ferieturen for 2017. Begynner du å planlegge nå kan du spare penger – vi gir deg tipsene!

Kampanjepriser i januar

I januar skilter nesten alle reisebyråene og flyselskapene med gode rabatter, tilbud og svært rimelige pakketurer. Januar regnes som måneden med de laveste prisene – dyrest er det å bestille i juni, juli og august.

Følg med på nyhetsbrev og hjemmesidene til de ulike selskapene for å få med deg tilbudene. Du bør derimot se opp for lokkepriser, og ha litt is i magen når du er på jakt. Sammenlign flere selskaper opp mot hverandre og sjekk alltid totalprisen for å unngå å bli lurt.

Hvordan spare penger på ferien?

1. Reis utenfor høysesongen:  For at ferieturen skal bli så billig som mulig bør du reise utenom skoleferier og fellesferien. Du får ofte billige reiser i mai og begynnelsen av juni, og i slutten av august og september. De billigste reisene regnes for å være fra 6. januar til 10. februar og 9. mars til 6. april.

2. Reis til nye steder: Husk at reisemål som Hellas og Spania ofte er veldig dyrt i høysesongen. Undersøk mer utradisjonelle reisemål for sydenturen. Mange land byr på vakker natur og fantastiske opplevelser, i tillegg til lav valutakurs og rimelige priser på mat og overnatting.

3. Bestill i god tid: Ønsker du å bo på et spesifikt hotell eller er det en spesiell uke du skal reise? Da bør du være ute i ekstra god tid. Det gjelder også om du skal reise med et stort reisefølge. Jo flere krav du har, jo tidligere ute må du være for å få en god pris.

Andre tips for å spare penger på ferien:

  • Kjøp reise og hotell med kredittkort. Mange kredittkort inkluderer reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
  • Følg med på kronekursen
  • Vær fleksibel – du kan spare mye ved å flytte reisen et par dager
  • Vær raskt ute med å bestille hotell
  • Unngå turistfellene – undersøk hvor lokalbefolkningen spiser og styr unna skyhøye billettpriser for aktiviteter o.l.
  • Betal alltid i lokal valuta
  • Husk å skru av roaming på telefonen, og bruk wifi hvis det er mulig

Planlegg ferien ett år i forveien

Skal du spare mest mulig penger vil det lønne seg å planlegge reisemålet ditt allerede ett år før avreise. Bestill reisen når neste års flybilletter legges ut for salg. Da kan du gjøre gode kupp når andre er på ferie.

Skal du på ferie? Bestill turen med yA Kredittkort – og få gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring.