Skip to main content

Pandemi og restriksjoner har sendt mange i en temmelig grå hjemmetilværelse, og behovet for nye opplevelser er større enn noen gang. Her er tre tips til norgesferie med spektakulære opplevelser som vil sette farge på hverdagen i lang tid etterpå!

Enten du liker deg på fjell, land eller vann er det lite som slår de store naturopplevelsene. Og der er vi heldige. Norge er tross alt et nydelig land, fullt av storslått natur og opplevelser som hverken krever køstamping og tette folkemengder. Her er drømmeopplevelsene som bør stå på enhver bucket list.

Hvalsafari med storslått hotellopplevelse

I juni og juli er Isfjorden, beliggende på vestsiden av Spitsbergen på Svalbard, kjent som matfatet til blåhval, finhval, knølhval og hvithval. I denne perioden er det mulig å være med på kveldstur for å få øye på disse majestetiske dyrene. Noen garanti for å se dyrene i all sin prakt får du ikke, men en opplevelse for livet er det nok likevel – spenningen ved «jakten», praktfulle omgivelser og en stemning som tar deg langt unna hverdagen. Runder du i tillegg av med et opphold på et av de mange unike overnattingsstedene i områdene. En favoritt er utvilsomt Isfjord Radio, inngangsporten til den ekte Arktiske villmarken. Kanskje lurer det seg en isbjørn forbi vinduet, også?

Tretopphytter og fuglekvitter

Ta med familien og vend tilbake til barndommens røtter. De siste årene har det blitt superpopulært med unike overnattingsopplevelser, og mulighetene er mange! I alle deler av landet vårt finner du nydelige tretopphytter som lar deg sveve høyt, omgitt av livlig fugleliv og skogens avslappende ro. Og standarden er det heller ingenting å si på. Mange av disse hyttene er arkitektoniske perler med store vindusflater og høy komfort, og det beste; du finner dem over hele landet. I øst finner du eksempelvis PAN Tretopphytter på Finnskogen, i vest ligger Engeset Trehytter og ved Breksillan nord for Namsos finner du Himmelhøy, for å nevne noen.

Tretopphytte i Engeset

Lev i pakt med naturen med et luksuriøst opphold høyt i sky. Foto: Engeset Trehytter

 

Lev som en fyrvokter på fyrtårnferie

I Norge har vi mer enn tohundre fyr, som tradisjonelt ble brukt til å lede båter og skip inn mot land. I dag har teknologien tatt over, og de flotte fyrene står som historiske monumenter med fritt utsyn over åpent hav. Langs hele den norske kystlinjen finnes det en rekke muligheter for å leie seg inn for en natt eller flere. Ønsker du å overraske din kjære, eller ta familien eller gode venner med på en uforglemmelig opplevelse med frisk sjøsprøyt og måkeskrik, er dette en som garantert skaper varige minner hos store og små.

Lindesnes fyr med stille hav og kveldshimmel

Book deg inn på et av Norges tohundre fyrtårn og nyt tilværelsen, kun omgitt av himmel og hav så langt øyet rekker. Foto: Henry Elter

 

Før du booker norgesferien

Husk at det er lurt å betale ferien med kredittkort fra Resurs Bank. Da er du nemlig dekket av en av markedets beste reiseforsikringer. Dermed er det bare å senke skuldrene og la inntrykkene sette seg i hodet og hjertet.

Er du typen som elsker å motta gode deals med jevne mellomrom, er yA kredittkort kortet for deg. Setter du mer pris på å sanke poeng når du handler? Da er Supreme Card fra Resurs Bank det beste valget. For hver krone du handler for, får du poeng som du kan bytte inn mot reiser, opplevelser, gavekort og kvalitetsprodukter.

Du kan lese mer om de to kredittkortene her:

 

God norgesferie!