Skip to main content

Våren er tid for loppemarked og arrangeres nå over hele landet. Brukte klær, møbler, sportsutstyr og bøker selges for en billig penge, og du kan gjøre mange kupp om du vet hva du skal se etter. Her får du noen tips.

Klær av god kvalitet

En av hovedattraksjonene på loppemarked er kleshallene der klær i alle farger og fasonger henger tett i tett eller ligger i store hauger på bord. Kvaliteten på klesplaggene varierer mye, så se etter plagg som er laget i solide stoffer og som holder seg godt. Mange loppemarkeder får inn syntetiske klær fra billig-kjedene. Dette er klær som ofte har hull og ser fort slitte ut. Styr unna!

Se heller etter klær i materialer som skinn, ull, bomull og lin. De holder seg godt. Er du i tillegg litt fingernem, kan mange av plaggene gjøres mer moderne og se nydelige ut med noen enkle tilpasninger.

Bøker

Er du glad i å lese bøker, er loppemarked et perfekt sted å finne nye fortellinger du ikke har lest tidligere. Det fine med å kjøpe bøker på loppemarked, er at du både finner gamle og nye bøker, ikke kun nyutgivelser fra de bestselgende forfatterne. Et godt tips er å kjøpe flere bøker på en gang og spørre om pakkepris.

Bøker trenger ikke kun kjøpes for å leses. En trend som sprer seg er å dekorere hjemmet sitt med bøker. Man kan stable bøker oppå hverandre og bruke det som et lite kaffebord, eller hva med å sortere bøker i bokhylla etter farger? Det gir et lekkert og fargerikt inntrykk.

Sportsutstyr til barna

I en periode kan det føles som at barna vokser ut av skiskoene og skøytene nesten hvert eneste år. Det gjør også at det finnes mye svært pent brukt vinter- og sportsutstyr der ute som andre barn har vokst fra. På loppemarked kan du gjøre gode kupp og finne det meste barna trenger til skolens skidag.

Et tips er å møte tidlig opp på loppemarkedet, for sportsutstyr av god kvalitet rives bort med en gang. Syklene selges unna spesielt raskt.

Signaturmøbler

Loppemarkeder har blitt en viktig jaktmark for interiørinteresserte mennesker som ønsker å skape et hjem med en personlig stil. Det er ikke uten grunn! Gamle lamper, lysestaker, bilderammer og trestoler kan styles om og bli vakre blikkfang i hjemmet ditt. Med et nytt malingsstrøk kan du blåse liv i gamle møbler som har stått og støvet ned.

Maler bord fra loppemarked

Hvis du er interessert i et lite hobbyprosjekt, men mangler inspirasjon – gjør et raskt søk på nett etter DIY (Do It Yourself) og du vil finne tusenvis av blogger og artikler med tips til kreative løsninger og ideer.

Planlegger du et større oppussingsprosjekt og ønsker lån? Hos yA Bank kan du søke om oppussingslån. Les mer om finansiering av oppussing her.