Skip to main content

Det er salg på klær! Knallgode kupp ligger og venter på deg i hyllene. Du tenker kanskje at nå kan du kjøpe alle merkene du har siklet etter så lenge. Men er egentlig det så lurt? Hvordan unngår du salgsfellene?

 

1. Tenk deg om

Som alltid når du skal handle på salg, lønner det seg å være litt kritisk når klesbutikkene kjører kampanjene sine.

Tenk deg om én ekstra gang og hold litt hardere på bankkortet. Da unngår du å kjøpe klær du kun bruker én gang. Kanskje du til og med har klær der merkelappen fortsatt henger på?

2. Lag en plan

Legger du en slagplan før du starter handlerunden, er det enklere å unngå bomkjøp. Det er lett å la seg rive med av supre tilbud. Legg heller litt ekstra penger i et par gode kupp, enn på mange små og halvgode kjøp.

Har du planlagt å kjøpe nok en magetopp, eller er det bare fristende fordi den er nedsatt fra 199,- til 99,-? Hvis du tviler på et kjøp mens du står i butikken, er sannsynligheten stor for at du vil tvile også senere.

Legg det fra deg, gå videre, og kom heller tilbake om du skulle angre.

3. Kjøp basisplagg på salg

Det kan være gøy å kjøpe sesongens kuleste tilbehør og klær på salg. Endelig har du råd til den stilige vinterjakken, de pene skoene, eller veska du har ønsket deg så lenge – men tenk deg om! Sesongens tilbehør og klær er på salg fordi det er nå nye kule klær er på vei inn til butikkene. Sesongens klær er på vei ut, og noen av trendene kommer ikke tilbake neste sesong.

Nettopp derfor bør du satse på å kjøpe basisplagg på salg. Kjøp plagg som ikke går av moten, plagg du kan bruke om igjen sesong etter sesong. Kjøp jeans som passer til din figur, nøytrale cardigans og topper, enkle kjoler og gode sko som du vet du kan bruke igjen neste år.

Det høres kanskje kjedelig ut, men med en god basisgarderobe på plass, trenger du bare et par av sesongens nye plagg eller kule tilbehør, for alltid å se moteriktig ut.

4. Invester i kvalitet på salg

Å handle klær på salg dreier seg ikke nødvendigvis om å bruke minst mulig penger. Det handler like mye om å ha mulighet til å kjøpe noe du ellers ikke har råd til.

På salg har du plutselig råd til plaggene du faktisk trenger og er derfor en god mulighet til å sikre deg kvalitetsklær du ellers ikke kunne kjøpt – klær som varer lenger enn 100 kr-buksa fra billigbutikken.

5. Vær kritisk på salg

Vårt viktigste råd til deg, når du skal handle klær på salg, er dermed: Vær strategisk og tenk langsiktig. Unn deg selv noe fint, men ikke dra bankkortet varmt på klær du ikke ville likt, om de ikke var på salg. Legg en plan før handlerunden, og sats på kvalitet og basisplagg.


Ha litt is i magen og kos deg på salg!