Skip to main content

Det er mulig å gjøre noen sparegrep som du ikke merker så mye til i det daglige. Mange bekker små, og så videre. Her er fem tips som etter hvert kan føre til en slump med penger.  

Har du en plan om å spare, men synes det er vanskelig å spare et fast beløp hver måned? Kanskje er det ikke rom for å ha et stort sparetrekk akkurat nå. Tar du en kikk på kontoutskriften for de siste månedene, kan du likevel sikkert tette en del av hullene som gjør at pengene renner ut. Du kan også prøve å få inn mer penger, men da må du samtidig sørge for at de ekstra kronene du får inn ikke forsvinner i hverdagsforbruket.

Litt ustrukturert

  • Mikrosparing: Du kan sette opp et trekk i banken din som gjør at hver gang du trekker kortet, går det noen kroner inn på sparekontoen. Mange banker har dette, og det går under navn som Mikrosparing, Morsom sparing og lignende.
  • Sett opp sparekontoen som mottakerkonto i Vipps. Du kan fortsatt bruke en annen konto eller et kort til utgående betalinger. Selger du for eksempel noe på Finn og mottar betaling med Vipps, vil disse pengene gå rett i sparegrisen. Går de inn på brukskontoen er det stor sjanse for at de forsvinner inn i annet forbruk uten at du merker det.

Litt strukturert

  • Sett opp et fast trekk i nettbanken på lønningsdagen, men pass på at trekket ikke er for stort. Det virker mot sin hensikt dersom du til stadighet må inn i nettbanken og overføre penger tilbake fra sparekontoen. Når du først har satt opp et trekk, kan du glemme det og la det gå sin gang.
  • Et vanlig sparetips i disse dager er å kutte ut streaming du bruker lite. Gå gjennom strømmetjenestene dine og se om du kan kutte ut noen eller rullere på dem. Kutter du en strømmetjeneste i måneden, er det fort 100-200 kr. Når du har funnet dette beløpet, lager du et autotrekk til sparekontoen. Det samme kan du gjøre med bladabonnementer eller støttemedlemsskap på treningssenteret.

Litt mer strukturert og disiplinert

  • Kjøp det du trenger til redusert pris, men bare om du også ville handlet til full pris. Planlegg hva du skal handle og følg med på prisjakt eller lignende. Når du så handler en rabattert vare, kan du samtidig overføre mellomlegget til deg selv.

Leter du etter et sted å plassere pengene dine? Søk yA Høyrentekonto i dag.