Skip to main content

At Norge har spektakulær natur, er ingen hemmelighet. Skal vi tro norske motorsykkelentusiaster, bør den oppleves på to hjul. Her får du tips til 5 opplevelsesrike turer for sommeren.

1. Sogndal – Skjolden – Stryn – kjøreglede med vakkert bakteppe

Sogn og Fjordane, dagstur

En av landets mest spektakulære naturopplevelser får du i Sogn og Fjordane. Legg ruten langs fjord og fjell på strekningen Sogndal – Skjolden – Stryn. Turen starter i idylliske, grønne fjordlandskap, som er spesielt vakker under den fargerike blomstringen på vårparten.

Fra fjordene klatrer sykkelen din opp Sognefjellet – en kontrast til fjorden, med sine høye brøytekanter året rundt. Løypa opp og ned Sognefjellet byr på fantastisk utsikt og veier du neppe vil kjede deg på. Underveis passerer du også Jostedalsbreen – den største isbreen på det europeiske fastlandet!

Denne turen er pur kjøreglede med et vakkert bakteppe.

 

2. Trollstigen og Atlanterhavsveien – verdens fineste rute

Møre og Romsdal, dagstur

 MC tur trollstigen

Det er ikke uten grunn at Trollstigen og Atlanterhavsveien er de to mest kjente veiene i Norge. På de spektakulære veiene får du oppleve hele spekteret, fra værbitt kyst til bestandige fjell.

Start turen med å leke deg oppover den trange og krevende Trollstigen. Stopp underveis for å beundre utsikten – de bratte dalsidene vil garantert ta pusten fra deg. Herfra er det bare 60 kilometer til Atlanterhavsveien, hvor du virkelig kan finne rytmen på sykkelen der veien slynger seg langs sjøen.

Det er ikke bare nordmenn som har forelsket seg i denne ruten. Trollstigen og Atlanterhavsveien vekker også oppsikt blant utenlandske motorsyklister, og strekningen er kåret til verdens fineste rute av den britiske avisen The Guardian. Det skal man ikke kimse av!

 

3. Tinnsjøen i Telemark – eventyr på to hjul

Telemark, overnatting eller dagstur

Telemark er det perfekte fylket for deg på to hjul. Turen rundt den mystiske Tinnsjøen, og ned til Dalen får hjertet til å banke. Opplev svingete fjellveier og dype dalfører i de vakreste delene av Telemark.

Start turen fra Kongsberg mot Rjukan, og opplev et stykke norsk historie på Vemork. Omringet av mektige fjell, kjører du videre ned til Dalen. Her kan du overnatte på historiske Dalen Hotel – et reisemål i seg selv. Avslutt reisen på Kviteseid eller Seljord. Du kan også fortsett sørover mot sommerperlen Kragerø, hvor et godt måltid i skjærgården er et passende punktum for eventyret.

 

4. Lofoten og Vesterålen – storslåtte naturopplevelser

Nordland, overnatting eller dagstur

Motorsykkeltur lofoten og vesteralen

Blått hav, hvite strender og ruvende fjell gjør Lofoten og Vesterålen til en ekte postkorttur. Selv om de smale veiene er morsomme å kjøre motorsykkel på, er det naturopplevelsene du kommer til å huske best.

Lofoten har mye spennende å by på, og du bør sette av tid til hvalsafari på Andenes, og legge inn et ekstra døgn med overnatting i lysets by, Svolvær. Midnattssola er verdt å oppleve.

 

5. Valdresflya – avslappende cruising på høyfjellet

Oppland, overnatting

Dette er motorsykkelturen for deg som vil senke skuldrene. Valdresflya er norsk høyfjell på sitt beste, med veier som lar deg cruise og nyte utsikten. Turen går mellom Fagernes og Vågåmo, innom Valdres og Beitostølen, med høyeste punkt 1 390 meter over havet. Underveis får du se Besseggen, og har lyst til å bryne deg på litt grusvei, kan du ta avstikkeren over til Espedal og Vinstra.

Kjører du vestover mot Lom kan du kombinere Valdresflya med turen gjennom Trollstigen og Atlanterhavsveien – to eventyr på én strekning.

 

Drømmer du om å oppleve Norge fra motorsykkelsetet, men mangler finansiering? Hos yA – en del av Resurs kan du søke om MC-lån og få pengene på dagen. Søk MC-lån i dag!

Låneeksempel: eff.rente 7,36%, 150.000,- o/5år. Kostnad: 28.725 kr, totalt 178.725 kr.