Skip to main content

Har du planer om å selge noe på finn.no? Her får du tips til hva du bør tenke på når du skal legge ut en annonse og hva som øker sannsynligheten for at varen din blir solgt i den harde konkurransen blant hundrevis av liknende annonser.

Sett av tid til forberedelsene

Sørg for at det du skal selge viser seg fra sin beste side. Presentasjon er avgjørende for om det blir solgt. Sett av tid til rengjøring, stryking eller pussing. Husk å tørke av støv og skitt, siden dette ofte vises bedre på bilder enn i virkeligheten.

Du må også tenke på sesong når du publiserer annonsen. Det er mye som er aktuelt hele året, men du vil nok få best respons på annonsen med langrennsski om vinteren enn på sommeren.

Ta fine bilder

I mange tilfeller vil bildene være det viktigste i annonsen, så dette er noe du bør bruke tid på. Plasser produktet i rene og pene omgivelser. Det er viktig med gode lysforhold. Bruk heller dagslys enn glødelamper. Sørg for at du får med hele produktet uten for mye unødvendig tomrom. Det er også viktig at produktet blir vist fra at alle vinkler og at funksjoner ved produktet kommer frem. Pass også på at du ikke bruker produsentens egne bilder.

Mange surfer via mobil eller nettbrett og ser kanskje mest på bildene. Inkluder priser, og andre viktige opplysninger i bildeteksten. Da får de som ser på bildene med seg alle fordelene.

Jobb med annonseteksten

Det er viktig å lage en god annonsetekst. Beskriv det du selger med farge, størrelse, materiale, merke, tilstand og pris. Vær en selger og fortell hva som er positivt med det du selger. Det kan være lurt å bruke virkemidler som humor, historiefortelling, eller å spille på følelser. Det er disse annonsene som er de mest populære på FINN.

Lag en klar og tydelig overskrift. Dette gjør annonsen din mer søkbar for fritekstsøket. Husk at de fleste finner annonser via søk, så tenk på hva du ville søkt på selv. Derfor bør du også lage en god annonse per gjenstand, i stedet for lange samleannonser. Da vil alt bli lagt i rett kategori.

Sett riktig pris

Prisen blir gjerne viktig for salget. Sjekk hvilken pris tilsvarende produkt selges for, og hva du betalte. Legg deg gjerne på samme nivå som dette, eventuelt noe lavere. Husk at jo dyrere varen er, jo høyere forventninger vil kjøperen ha. Også juridisk har kjøper krav på høyere kvalitet om prisen tilsier det. Tenk på hva folk kan være villige til å gi, fremfor hva du vil ha. Du må også huske å oppgi hvorvidt du synes det er greit å sende ting i posten, og hva du eventuelt tar i tilleggspris for dette.

Hva med betaling?

Når noen handler fra deg, er de beskyttet av kjøpsloven. Dette betyr at du som selger har både ansvar og forpliktelser. Du må oppgi alle feil og mangler du vet om, og som kan forringe verdien.
Det er du som har ansvar for kjøperen gjennom kjøpsloven, men det er ikke selger som har ansvaret om pakken går i stykker under frakt. Når du har levert pakken hos posten overtar kjøperen eller posten ansvaret.

Du bør imidlertid passe deg for svindel. Kjøper kan hevde at pakken ikke er mottatt eller at varen ikke fungerer. En løsning kan derfor være er å sende sporbar post. Da kan du slå fast at kjøper faktisk har fått pakken. Det enkleste kan uansett være å møtes og overlevere varen.