Skip to main content

For de fleste av oss er dagligvarer en stor månedsutgift. Med fordelsprogram, rabattordninger og bonusavtaler kan du spare mye penger over tid. Vi gir deg tips til hvilke apper og ordninger du bør benytte deg av.

Kombiner flere rabatter

Apper som Rema 1000 sin Æ, Trumf sitt fordelsprogram og medlemskap i ulike kjeder gir rabatter på kjøp i sine tilhørende matbutikker. Visste du at du kan kombinere disse rabattene med rabatter til kredittkort? Da får du ytterligere rabatt og sparer enda mer penger.

Mange kredittkort har en form for fordelsprogram eller rabattavtale. Velger du et kredittkort med fordelsprogram sammen med andre rabattprogram vil du kunne spare penger på matinnkjøpene dine.

Rabatt- og bonusprogrammer med dagligvarerabatt

1. Rema 1000 – Æ
For å få rabatt hos Rema 1000 må du laste ned appen Æ og deretter registrere et betalingskort. Med Æ får du full oversikt over kjøpene dine og du kan følge med på hva du sparer. Du får 10% på de 10 varene du bruker mest penger på. I tillegg får du alltid 10% på fersk frukt og grønt.

2. Trumf sitt fordelsprogram (Joker, Kiwi, Meny, Spar, Eurospar og Jacob’s)
Med Trumf sitt fordelsprogram får du alltid 1% Trumf-bonus på alle dagligvarer. Du kan enten velge å dra Trumf-kortet før du betaler, eller registrere kortet ditt så du slipper å dra kortet for hvert kjøp. Noen utvalgte torsdager i året er det Trippel-Trumf med 3 % rabatt på dagligvare.

Trumf har rabattordninger på mange butikker, ikke bare matbutikker. Rabatten blir samlet opp som en bonus, og du kan logge inn på Trumf sine nettsider og få oversikt over den. Der kan du også hente ut bonusen, enten ved å overføre den til bankkontoen din, bruke den til å handle i butikk eller overføre den til SAS Eurobonus.

3. Coop-medlemskap (Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken)
Med et Coop-medlemskap må du ha medlemskortet eller appen i tillegg til kortet du handler med for å få det Coop kaller for «kjøpeutbytte.» Du får minimum 1 % bonus på det du handler, samt ulike tilbud og kuponger.

Du knytter kortet opp til ditt nærmeste «samvirkelag» hvor det er forbrukerne som gjennom sitt medlemskap eier og styrer virksomheten. Dette vil si at rabatter og ordningene vil variere etter hvor i landet du har registrert kortet.

Hvert år kan du velge å ta ut pengene eller la de bli stående og få renter på beløpet. For å bli medlem må du betale 300 kr, som du får igjen når du ikke ønsker være medlem lenger.

Hold matbudsjettet med kredittkort

Mange trekker kortet som er tilknyttet brukskontoen sin når de handler, uavhengig av hva slags innkjøp de gjør. Da er det vanskelig å holde oversikt over hvor mye som går med til matvarer og enda vanskeligere å holde budsjettet.

En god strategi er å sette opp et matbudsjett og så overføre et fast beløp hver måned. Hvis du kun bruker ett kredittkort når du handler matvarer, blir du bevisst på hvor mye du bruker og får rask og enkel oversikt over ditt forbruk. Når du får én regning i måneden vil det bli enklere å sette opp et korrekt og realistisk månedsbudsjett.

Les også: Slik setter du opp familiebudsjett

Med yA Kredittkort får du gode deals tilsendt på e-post jevnlig. Kortet er gebyrfritt og du får inkludert reiseforsikring. Les mer om fordelene med yA Kredittkort her!

Låneeksempel: eff. Rente 25,34 %, 15 000 o/12mnd. Kostnad 1 853, totalt 16 853